625 KİŞİLİK İŞE 5 BİN KİŞİ BAŞVURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

625 KİŞİLİK İŞE 5 BİN KİŞİ BAŞVURDU


 

Mersin merkez 4 ilçe için 625 kişinin alınacağı temizlik işçisi alımına 5 bin kişi başvuru yaptı.

SONER AYDIN - ÖZEL HABER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik hizmetlerinde istihdam edilecek 625 işçi noter kurası ile belirlendi. Çok sayıda başvuru sahibi kurayı ayakta takip etti. Bazı vatandaşlar ise kura çekimine çocuklarıyla birlikte katıldı. Noter yetkilisinin bilgilendirmesinin ardından da kura çekimi gerçekleştirildi. Vatandaşlar kura çekimini dikkatle takip etti.

9 ay sürecek iş için toplam 5 bin kişi başvuruda bulundu. Program kapsamında kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve temizlik işlerinin yapılması konusunda 1050, güvenlik görevlisi olarak ise 300 olmak üzere toplamda 1350 kişi işe alındı.

İŞKUR ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İşsizliğin çift rakamlara ulaştığı Mersin’de işçi alımını duyan binlerce işsiz başvuru süresince sabahın erken saatlerinden itibaren İŞKUR İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Müdürlük önünde içeri girmek isteyenler izdiham yaratınca polis çağrıldı. İŞKUR İl Müdürlüğü önüne gelen polis ekibi kalabalığı sıraya sokmak için büyük uğraş verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA