YENİ SEZONA RENKLİ ‘MERHABA’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ SEZONA RENKLİ ‘MERHABA’


 

MTSO Sanat Galerisi, yeni sezona Ressam Gaye Yeşilsoy’un sergisiyle ‘merhaba’ dedi. Önümüzdeki dönemde yurtiçinden ve yurtdışından birçok sanatçıyı da ağırlayacak olan galeri, aynı zamanda sezonda ‘Mail Art’ adı altında 13 ülkeden farklı sanatçıyı bir araya getireceği sergisiyle sanatta farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nin yeni sezondaki ilk sergisi, Ressam Gaye Yeşilsoy’un Resim Sergisi oldu. Altıncı kişisel sergisini açan sanatçı, 32 eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Asıl mesleği peyzaj mimarlığı olan sanatçının sulu ve yağlı boya tekniği kullanarak hazırladığı eserlerinde, peyzaj ağırlıklı figürler görmek mümkün. Galerideki sezonun ilk sergisinin açılışına, MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Genel Sekreter Yardımcı Yusuf Yel ile Ressam Ahmet Yeliş’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

 

“MTSO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇMAK HAYALİMDİ”

Sergi açılışında MTSO Sanat Galerisi’nde ilk kez sergi açtığını belirten Ressam Gaye Yeşilsoy, “Mersin’e sanat alanında uzun yıllar hizmet vermiş böyle bir yerde, sergi açmayı çok istiyordum. Hayalimdi diyebilirim” dedi. Asıl mesleğinin peyzaj mimarlığı olduğunu söyleyen Yeşilsoy, resim yapmayı çok sevdiğini ve işi gereği çokça kara kalem çizimler yaptığını aktardı. Mesleğe ilk başladığı zamanlarda bilgisayar programlarının olmadığını, bu nedenle de sürekli kağıt, kalem kullanarak çizimler yaptıklarını kaydeden Yeşilsoy, “Resim hayatımda hep vardı. Annem kız teknik lisesinden mezun ve halam resim öğretmeniydi. Onlarla sürekli bir şeyler üretirdim. Ayrıca yaz kurslarının hepsine giderdim” diye konuştu.

 

“ARANAN ‘GERÇEK’ DOĞADA GİZLİDİR, DOĞADA ARANMALIDIR”

“Aslında ben, biraz deneme yanılma yöntemi kullanıyorum” diyen Yeşilsoy, Mersin Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra eserlerinin daha profesyonel bir hal aldığından bahsetti.  Bu serginin temelinin 2009-2012 yıllarında atıldığını anlatan Yeşilsoy,

“Bu serginin mihenk taşını yüksek lisans tez çalışmam oluşturuyor. Bu dönemde en çok etkilendiğim unsur; açıkça dile getirilmese de yaratanla bağ kurduğu düşünülen motifler oldu. Figüratif resmin olanakları ile birleştirebileceğim bir zemin aradığımda, bu zemin kendi geçmişim ve günlük yaşantımdan çiçek, böcek ve biraz gelenek oldu. Vermek istediğim mesaj ise, Aranan ‘gerçek’ doğada gizlidir, doğada aranmalıdır” diye konuştu.

 

ŞAHBAZ: “FARKLILIĞIMIZ VE YENİLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Galerinin yeni sezon etkinlikleri hakkında bilgi aktaran Galeri Sorumlusu Seda Şahbaz ise, önümüzdeki dönemde 15 civarı sergiye ev sahipliği yapacaklarını bildirdi. Antalya, Ankara gibi yurtiçi, İsveç gibi yurtdışından kişisel sergilerin yanı sıra, bu yıl “Mail Art” adı altında farklı bir sergiye imza atacaklarını belirten Şahbaz, 13 ülkenin sanatçılarının eserlerini Mersin’de bir araya getirecekleri sergiyle sanatta farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

“Farklılığımız ve yeniliklerimiz devam ediyor” diyen Şahbaz, “Mersin’i sanat yolunda değişik projelerimizle hep bir adım ileri götürmeye çalışıyoruz. Amacımız kente, sanata ve sanatçıya destek olmak ve katkı sağlamak” diye konuştu.

Galerideki sezonun ilk sergisinin açılışına, MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Genel Sekreter Yardımcı Yusuf Yel ile Ressam Ahmet Yeliş’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA