TOROSLAR’DAN HACZE KARŞI ‘KAMU YARARI’ KALKANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DAN HACZE KARŞI ‘KAMU YARARI’ KALKANI!


 

Takibe düşen borçları nedeniyle haciz işlemleri ile anılan Toroslar Belediyesi çözüm için kuruma ait tüm mal ve gelirlere ilişkin ‘kamu yararı’ kararı aldı.

HEDİYE EROĞLU
Toroslar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Toplantıda takibe düşen borçları nedeniyle haciz işlemleri ile anılan Toroslar Belediyesi çözüm için kuruma ait tüm mal ve gelirlere ilişkin ‘kamu yararı’ kararı aldı.

HACZE KARŞI, BELEDİYE GELİR V EMALLARINA ‘KAMU YARARI’ KORUMASI GELDİ    

Meclise damga vuran konu haciz işlemleri ile anılan Toroslar Belediyesi yönetiminin çözüm için kuruma ait tüm mal ve gelirlere ilişkin ‘kamu yararı’ alma çabası oldu.

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel, “Başkanım bu düzenleme son günlerde gündeme gelen haciz işlemlerine karşı mı yapılıyor?” sorusunu gündeme getirdi. Başkan Yılmaz ise, “Aslında bu her dönem belediye tarafından alınan bir karar. Geçen Melis toplantımızda Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı karar vardı. Belediyelerin menkul ve gayrimenkullerin kamu hizmetine tabi ama sistem gereği böyle bir kararın alınması gerekiyor. Biliyorsunuz zaten şahıslara şirketlere yapılan icra takiplerinde bile hayatı devam ettirmeye yönelik ihtiyaçlar haczedilemiyor. Belediyede zaten kamu hizmeti gördüğünden”

“REKLAM PARALARI NE ZAMAN, NEREYE HARCANDI?”

Daha sonra konuyla ilgili tekrar söz alan CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel, “Evet doğru hacizlere karşı tedbir alınması gerekiyor ancak hakkı olan alacaklıkları da düşünmek gerekiyor. Örneğin basına yansıyan olaylarda da 940 bin TL gibi bir reklam giderinin ödenmediği gündeme geldi. Bu nerede, ne zaman kullanıldı? Bunları kamuoyunun bilmesi gerekiyor” dedi.

“HACİZ OLAYI SİYASİ!”

Başkan Yılmaz ise “Yok öyle bir şey değil, başta büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerin bir takım sıkıntıları var. Sıkıntıları en az olan belediyelerden bir tanesi Toroslar Belediyesi’dir. Ancak bu siyasi, farklı bir hamle. Olaydan bir saat önce 7-8 tane gazete aranıyor, ‘Toroslar Belediyesi’ne geleceğiz’ denilerek, davet ediliyor. Konuya ilişkin icra dosyasına bildirimde bulunulmuşken ve bir gün önce belediyeye gelip, hacze tabi her hangi bir mal yoktur diye tutanak tutulmuşken, ertesi gün tekrar geliniyor. Özellikle siyasi bir hamle. Toroslar Belediyesi’nin böyle bir şeyle gündeme gelmesi bizi üzdü. Bu karar da zaten belli olan durumu netleştirmek yönünde alınmış bir karar” dedi. 

Başkan Yılmaz’ın, belediyeye ait menkul ve gayrimenkulleri için ‘kamu yararı’ kararı alınması teklifi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA