NARENCİYE FESTİVALİ’NDE HEDEF ‘MARKA KENT’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NARENCİYE FESTİVALİ’NDE HEDEF ‘MARKA KENT’


 

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Özdemir, Narenciye Festivali ile hedeflerinin ‘Marka Kent’ yaratmak olduklarını söyledi.

Haber Merkezi

Mersin’de 1-2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak olan ‘Uluslar arası Narenciye Festivali’ne sayılı günler kaldı. Bu yıl 7.’si düzenlenecek festivalle ilgili yazılı açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, geçtiğimiz yıl 300 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivale büyük önem verdiklerini söyledi.

100 TON NARENCİYE KULLANILACAK”

70 dönümlük festival alanında, 100 ton narenciye kullanılarak yapılan süslemeler ve mobil figürler ile renkli bir narenciye dünyası oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Özdemir, “Limon, portakal ve greyfurt kullanılarak oluşturulan ahtapot, gitar, tren, denizaltı, maymun, semazen, uçak, helikopter, araba, zürafa vb. toplam 30 figürün katılımcılarımız açısından yoğun ilgi odağı olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 kişiden oluşacak kortejimizin ise Narenciye Festivaline coşku katacağına inanıyoruz. Rusya, Kamerun, Hırvatistan, Hindistan, Kırgızistan gibi 30'a yakın ülkeden gelen yaklaşık 700 gösteri sanatçısı yerel kıyafetleri ve geleneksel dans gösterileri ile festivalimizde yer alacaklar. Yerli gruplarımız ise kendilerine özgü performanslarını sergileyecekler. Festivalimiz kapsamında açılacak stantlar ve yapılacak ikramlar, mağazalarımız ve esnafımız tarafından düzenlenecek olan indirim haftası, Narenciye temalı özel tasarım kıyafetlerden oluşan defile, ödüllü yarışmalar, narenciye lezzetleri ile hazırlanan Gastro-Show, Yelken, flyboard ve Jet Ski gösterileri, Türkiye Su Jeti Şampiyonasına ev sahipliği gibi etkinliklerimizin büyük ilgi çekeceğini umuyoruz.

Ayrıca, mevcut etkinliklerin içeriklerini daha da zenginleştirmek ve yeni etkinlikler ile festivalimizin yelpazesini genişletmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.

Bu festivali Mersin için, Mersinliler için, narenciye için ve kentimizin gülen yüzünü herkese göstermek için yapıyoruz. Amacımız, önceki yıllarda olduğu gibi, kentimizin tüm dinamikleri olarak bir bütün halinde hareket etmek ve narenciye festivalimizin tamamen ekonomik ve kültürel bir şölen havasında geçmesini sağlamaktır. Böylece narenciye ve Mersinimize kamuoyunun dikkatini çekerek "Marka Kent Mersin" algısının çok daha güçlenmesine katkı sunmaktır. Bu amaca yönelik olarak coşku ve eğlence dolu bir festival yaşanması için bizlere daima motivasyon kaynağı olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali İhsan Su'ya sonsuz minnetlerimizi sunuyor, emeği geçen ve katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA