TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN TAKİBE DÜŞEN BORCU NE KADAR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN TAKİBE DÜŞEN BORCU NE KADAR?


 

Takibe düşen borçları nedeniyle haciz işlemleri ile anılan Toroslar Belediyesi’nde meclis üyelerinin, takibe düşen borçların miktarına ilişkin ısrarlı soruları cevapsız kaldı!

HEDİYE EROĞLU

Toroslar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Toplantıda belediyenin 2020 yılı mali yılı bütçe taslağı ile 2021 ve 2022 yılları tahmini bütçele görüşmelerinin startı verildi. Belediye yönetiminin, 2020 yılı tahmini bütçesi 175 milyon 175 bin TL, 2021 tahmini bütçesi 184 milyon 245 bin TL, 2022 yılı tahmini bütçesi ise 193 milyon 27 bin TL olma teklifi oy birliğiyle görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

TOROSLAR’DA YÖNETİM ŞEMASI DEĞİŞİYOR
Başkan Yılmaz’ın, belediyenin teşkilat şemasının yeniden düzenlenmesine ilişkin teklif ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Belediye teşkilat şemamızda bir takım değişikler öngörüyoruz. Özellikle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerin bölünmesi kapsamında, sosyal belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü 3 müdürlük haline getiriyoruz; Sosyal İşler Müdürlüğü kurarak, bunun altında Kadın ve Çocuk birimi, Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Birimi, Cenaze Hizmetleri Birimi, Şehit ve Gazi Aileleri Hizmetleri ve Sosyal Yardımlar Birimlerini kurmayı planlıyoruz. Bu hizmetlerin tamamı bu müdürlük altında yapılıyordu ama daha somut ve verimli hizmetlerin yapılması açısından bunların ayrılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Yine Kültür Hizmetleri Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüklerini kurmayı planlıyoruz. Ayrıca İdari İşler Başkan Yardımcılığı’nın altında Koordinasyon İşleri Müdürlüğü bulunacak. Burada da araçlar ve tesisler birimleri olacak. Bu sayede özellikle sürekli faaliyetlerde bulunduğumuz konularda çalışmanın daha verimli yapılması öngörülüyor. Yine başkan doğrudan bağlı Dış İlişkiler Müdürlüğü kurulmasını planlıyoruz. Dış İlişkiler Müdürlüğü belediyemiz ile yurtiçi ve yurtdışındaki kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimizin düzenlenmesi, özellikle yurtdışındaki belli organizasyon ve faaliyetlerde gündemi yakalamak ve ufuk çizgisini ilçemize, belediyemize getirmek noktasında çalışma yapacak. Organizasyon şemamızda bu değişikliklerin yapılmasını teklif ediyoruz”. 
Teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  

MECLİS KARANLIKTA KALDI!
Meclis görüşmeleri esnasında salonda ilginç bir  olay yaşandı. Elektriklerin bir anda kesilmesi ile meclis karanlıkta kaldı. Bazı meclis üyeleri olayla ilgili, “Burada da tasarrufa mı gidildi” diyerek olayı yorumlarken, bazıları da, elektriğe gelen zamma gönderme yaptı. Bir meclis üyesi, “Yüzde 15 zam gelince arada tasarruf etmekte de fayda var” yorumu yaptı. Kısa süreli kesintinin sona ermesi ile meclis kaldığı yerden devam etti. 

TOROSLAR’IN TAKİBE DÜŞEN BORCU NE KADAR?
Meclis üyelerinin, başkanın geçen hafta yaşanan haciz olayı ilgili bilgi istemesi üzerine Atsız Afşın Yılmaz, “Belediye başkanlığı siyasi bir makam. Yapılmak istenen şu; belediyedeki masa sandalyeyi toplayıp götürmek, bir algı, görüntü oluşturmak. Bir fotoğraf vermek. Siyasi dediğimiz bu. Eğer bu yapılacak olsa her belediyede olması lazım. Belediyelerde masa sandalye kalmaması lazım” dedi. 
Meclis üyelerinin “Takibe düşen borçlarımız ne kadar?” sorusuna ise Yılmaz’ın yanıtı; “Borçlarımız var tabiî ki ve biz bunları yapılandırıyoruz. Ödenemeyecek bir borcumuz yok” oldu. Belediye meclis üyeleri ısrarla borç miktarını sormasına rağmen Başkan Yılmaz’dan yanıt alamadı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA