MTSO’NUN MARİNA SESSİZLİĞİNİ KAYACI BOZDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’NUN MARİNA SESSİZLİĞİNİ KAYACI BOZDU!


 

Mersin Marina’da tüm alanlar ticari ranta dönüşürken konuyla ilgili yıllardır sessizliğini koruyan MTSO’dan nihayet ilk tepki yükseldi! Yönetim Marina sorununu görmezden gelirken Meclis üyesi Hakan Kayacı, Marina’ya tepki gösterdi!

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eylül ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda Meclis Üyeleri sorun ve taleplere ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

“MARİNA’DA TÜM ALANLAR TİCARİ RANTA DÖNÜŞTÜ”
Toplantıda söz alan Meclis üyesi Hakan Kayacı, kanayan yaraya parmak basarak, MTSO yönetiminin yıllardır sessizliğini koruduğu Marina sorununa ışık tuttu. Mersin Marina’da tüm alanların ticari ranta dönüştüğünü dile getiren Meclis üyesi Hakan Kayacı, bu konuda ciddi sorun yaşandığını ifade edip sorunun çözümü adına yürüttükleri çalışmaları aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüklerini kaydeden Kayacı, “Marinadaki betonlaşmayla mücadele edilmesi gerekiyor” dedi. 

“ÖZEL OKULLAR BU ÜLKENİN GERÇEĞİ”
Meclis üyesi Tamer Güner ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenleyecekleri organizasyon hakkında bilgi verdi. Mersin’e değer katan bir öğretmeni yılın öğretmeni seçmek istediklerini kaydeden Güner, bu konuda önerilere açık olduklarını söyledi. Sunay Akın’ın da bu organizasyona konuşmacı olarak katılacağını ifade eden Güner, tüm Meclis Üyelerini organizasyona davet etti.
Özel okullar ile ilgili yapılan yüksek fiyat eleştirilerine de açıklık getiren Güner, bu sektörden 6 bin kişinin geçimini sağladığını belirterek, “Özel okul işletmeciliği artık ülkemizin bir gerçeği. Sektöre sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. 

“AR-GE PROJELERİ DEĞERLENDİRİLİRKEN 5 KRİTERE BAKILIYOR”
İshak Mehmet Hasancaoğlu ise KOSGEB İl Müdürlüğü Ar-Ge Projeleri Değerlendirme Kurulu’nda yapılan çalışmaları aktardı. TÜBİTAK’ın da bu konuda destek verdiğini ancak her ilde bulunması nedeniyle KOSGEB’e daha rahat ulaşılabildiğini kaydeden Hasancaoğlu, KOSGEB’e sunulan Ar-Ge Projeleri değerlendirilirken dikkat edilen kriterleri şöyle sıraladı: 
“Ulusal boyutta yenilik getirmesi bekleniyor. Projeyi yürütecek kişilerin konuyla ilgili bilgisinin olup olmadığı değerlendiriliyor. Projenin yapılabilir nitelikte olması gerekiyor. Ürünün ticarileşebiliyor olması gerekiyor. Desteklenen projelerde ürünün prototipinin yapılmış olması gerekiyor.”

“ROBOT YARIŞMALARI ÇAĞIMIZIN SPORU OLACAK”
Sabri Tekli ise önümüzdeki süreçte Mersin’de gerçekleştirilecek Robotik Turnuvası hakkında bilgi verdi. Mersin-Tarsus OSB’de yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yürütülen kodlama eğitimi sonrasında araştırmaya başladıklarını ve İstanbul’da düzenlenen robot yarışlarını takip ettiklerini bildiren Tekli, ardından bu etkinliği Mersin’e getirme mücadelesi verdiklerini söyledi. Uluslararası boyutta düzenlenecek turnuvaya Hindistan’dan da başvuru geldiğini ifade eden Tekli, “İstanbul’da bu konuda başarılı ve deneyimli okullarının da aralarında bulunduğu 42 okul müracaatı var. Bizim okulumuz da bir takımla mücadele edecek. Bu yarışlar dolayısıyla Mersin’de yaklaşık bin kişiyi ağırlayacağız. Konuyu kentteki tüm kurumlarla paylaştık, herkes hem sahip çıkıyor hem de destekliyor. İyi bir organizasyon olacağına inanıyoruz” dedi. 
Kapanış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise Oda tarafından düzenlenen organizasyonlara Meclis Üyelerinin sahip çıkmasını istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA