BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) koordinatörlüğünde ulusal ve uluslararası toplam 35 kurumun işbirliğinde yürütülen MERSCIN ve IV. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği projelerinin açılışı gerçekleştirildi.

GİZEM EKİCİ

CNR Expo Fuar Merkezi’nde yapılan törene; Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Konya Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Solunoğlu, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Baykal Başdemir, kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Avrupa Komisyonu tarafından Horizon2020 programı kapsamında, International Mersin Science Night (MERSCIN) ve TÜBİTAK-4007 programı kapsamında desteklenen IV. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği projelerinin açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, iki gün sürecek etkinliklerin verimli geçeceğine ve kendini bilime verecek öğrencilerimize iyi bir örnek teşkil edeceğine inandığını belirtti. Çok sayıda katılımcı ve destekçinin yer aldığı büyük projelerde başarı sağlamanın zor olduğunu belirten Prof. Dr. Yağcı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mersin Bilim Şenliğinin başarıyla düzenlenmesinden dolayı Avrupa Komisyonunun da dikkatini çektiğini belirtti.
3 ulusal, 3 uluslararası destekçi, 5 yerel yönetim, 7 kamu kurumu, 11 üniversite ve 7 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen şenliğe 23 okulun katılım sağlayacağını söyleyen Yağcı, şenlikte 6 farklı ülkeden 8 kurum, 18 uluslararası katılımcının yer alacağını ve 108 atölye odacığında 196 atölye çalışması sergileneceğini ifade etti,
Avrupa Komisyonu Araştırma Yürütme Ajansı Sektör Başkanı  Alan Craig ise Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin Türkiye’de yapılmasının ve iki günlük etkinlik boyunca ortaya çıkacak etkileşimin önemine değindi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Mersin Vali Yardımcı Süleyman Deniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ile birlikte stantları gezerek öğrencilerden ve katılımcılardan bilgi aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA