‘SOSYAL DEVLET’ KILIFIYLA ÖZEL SEKTÖRE KIYAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘SOSYAL DEVLET’ KILIFIYLA ÖZEL SEKTÖRE KIYAK!


 

Silifke’de CHP’li Mustafa Turgut döneminde belediyenin tarım işçisi kadınların çocukları için yaptığı kreş, MHP’li yönetim tarafından özel sektöre devredildi! Devrin AKP’li bir isme yapıldığı iddiaları da gündeme geldi.

GİZEM EKİCİ

Sosyal devlet politikaları kapsamında hayata geçen projelerin özel sektöre kıyak geçilmesinin son örneği Silifke’de yaşandı. 
Silifke’de önceki Başkan CHP’li Mustafa Turgut döneminde, kadınların tarım işçisi olması ve acil ucuz kreş ihtiyacı için yapılan Sayağzı Mahallesi Şehit Ragıp Köse İlkokulu mevkiinde yapımı tamamlanan Gündüz Bakım Evi, MHP'li Silifke Belediyesi tarafından özel sektöre devredildi.

AKP’Lİ ADAY ADAYININ EŞİNE Mİ VERİLDİ?
İddiaya göre Sayağzı Mahallesi Gündüz Bakım Evi, yerel seçimlerde AKP’den aday adayı olan Cafer Selvi’nin eşi Fehime Selvi’ye devredildi. Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocuklarını kayıt için kreşe götüren veliler, kreşin özel sektöre devredildiğini duyunca büyük şok yaşadılar. İçerisinde servis ücreti olmadan kreş ücretinin aylık 750 TL olmasına tepki gösteren veliler sosyal medyada belediye yönetimine ateş püskürdüler. 

“BELEDİYE UMUTLARIMIZI SÖNDÜRDÜ”
Duruma sosyal medya üzerinden tepki gösteren veliler, “Özel sektör kreşlerinin maliyeti çok yüksek. Bu nedenle kadınların çalışma hayatından çekilmesine neden olabiliyor. İşveren tarafından ücrete katkı olarak ya da hizmet alımı yoluyla sağlanan kreş destekleri de oldukça sorunlu ve yetersiz. Biz tarladan yevmiyeye giderek geçimini sağlayan insanlarız. Mecburen 5 yaşında kızımla limon depolarına gidiyorum. O kreş yapılırken benim gibi fakir ailelerin çocukları için dediler ama biz fakirlere orada da yer yokmuş. Fiyat sorduk 750 TL dediler. Hep avukat çocukları kayıt yaptırmış. Say Mahallesi’nin kadınları olarak çok umutlanmıştık ama maalesef belediye yönetimi o kreşi özel sektöre devrederek tüm umutlarımızı söndürdü” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA