YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI ÇİN’E ÇIKARMA YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI ÇİN’E ÇIKARMA YAPTI


 

Asıa Fruıt Logıstıca 2019 - Uluslararası Meyve Sebze Ticaret Fuarı’na, Türkiye’nin milli düzeyde katılımını Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin yapması ile Akdenizli ihracatçılar adeta Çin’e çıkarma yaptı.

Haber Merkezi 

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong’ta düzenlenen Asıa Fruıt Logıstıca 2019 - Uluslararası Meyve Sebze Ticaret Fuarı’na, Türkiye’nin milli düzeyde katılımı bu yıl 5. kez Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi. 
4-6 Eylül 2019 tarihlerinde arasında yapılan fuara Akdenizli yaş meyve sebze ihracatçıları 
Adeta çıkarma yaptı. Fuara Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Sin, Başkan Yrd. Ali Kavak, Yönetim Kurulu üyelerimiz Oğuzhan Altun, Ferhat Gürüz, Özbek Özler, Kemal Kaçmaz, Remzi Oruç ve Hakan Sefa Çakır katılım sağlamıştır. 
Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Kalyoncu ve Hong Kong Ticaret Ataşesi Merve Yılmazcan fuarın ilk günü fuarımıza iştirak ederek, Başkan Sin ile birlikte  fuara katılan tüm firmaları ziyaret ederek sektöre ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

“ALTERNATİF PAZAR ARAYIŞI SÜRECİNDE ÇİN, ÖNEMLİ”
Fuarı değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Sin, birliğin meyve sebze sektörünün lideri olarak Türkiye’de koordinatörlük ve sekretarya hizmetlerini yürütürken, sektörün daha da gelişmesi için çalışmalarını da sürdürdüğünü aktardı. Türkiye yaş meyve sebze sektörünün Güneydoğu Asya ülkelerine ve Uzakdoğu ülkelerine tanıtımının yapılması açısından büyük öneme sahip olan Asia Fruit Logistica fuarının, aynı zamanda yaş meyve sebze sektörünün ihracat pazarlarının arttırılması ve çeşitlendirilmesinde rol oynadığını vurgulayan Sin, “Türkiye yaş meyve sebze sektörünün alternatif pazar arayışı sürecinde önemli bir yeri olması, hinterlandında ulaşabileceği geniş bir bölge ve nüfus bulundurması aynı zamanda Uzakdoğu Pazarı’nın giriş kapısı konumunda olması bakımından, sektör için önemli bir Pazar konumundaki Hong-Kong’da gerçekleşen fuarın ziyaretçilerinin yüzde 70’ini Asya ülkelerinden gelenler oluşturmaktadır. 
Türkiye milli katılımı her sene olduğu gibi görkemli bir stant tasarımı ile toplam 13 firmanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. En çok firma katılımı Çin Halk Cumhuriyeti’nden 197 firma olurken, İtalya’dan 51, Avustralya’dan 56, Mısır’dan 48, İspanya’dan 43 firma katılmıştır. 

“HONG KONG, UZAKDOĞU PAZARI’NIN GİRİŞ KAPISI”
Asia Fruit Logistica Fuarı, Türkiye’nin kendisini tanıtabilmesi için iyi bir fırsat 
Hong Kong, Türkiye yaş meyve sebze sektörünün alternatif pazar arayışı sürecinde önemli bir yeri olması, hinterlandında ulaşabileceği geniş bir bölge ve nüfus bulundurması aynı zamanda Uzakdoğu Pazarı’nın giriş kapısı konumunda olması bakımından, sektör için önemli bir Pazar konumundadır” dedi.
Çin’e kiraz ihracatının başlamasının sevindirici olduğunu, narenciye ve diğer yaş meyve sebze ürünleri için de yakın zamanda engellerin kalkması adına çalışmaların devam ettiğini Asia fuarının ardından Pekin’de gerçekleştirilecek China Fresh Fruit & Vegetable fuarına da AKİB olarak katılmak üzere bir heyet gittiğini belirten Necdet Sin, Guangzhou Ticaret Ataşesi Serdar Afşar ile de fuar alanında görüşmelerde bulundu.
Başkan Necdet Sin “Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimizin organizasyonunda gerçekleştirilen Asia Fruit Logistica Fuarı Türkiye Milli katılımında bizlerle birlikte olan katılımcı firmalarımız, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri yönetimi, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri yönetimi, sayın başkonsolosumuz ve Ticaret Ataşelerimize teşekkür ederiz” dedi. 
Katılımcı firmalar da elma, narenciye, şeftali, kiraz ve incir meyvelerine talebin çok olduğu ve Çin pazarının açılmasının Türkiye yaş meyve sebze ihracatını önemli ölçüde artıracağını belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA