ŞOFÖRLERE UYARI; “OKULLAR AÇILDI DİKKATLİ OLALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞOFÖRLERE UYARI; “OKULLAR AÇILDI DİKKATLİ OLALIM”


 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 2019-2020 eğitim- öğretim yılının 9 Eylül günü başlaması nedeniyle tüm sürücüleri “Okullar açıldı lütfen dikkatli olalım” sözleriyle uyardı.

Haber Merkezi 

Başkanı Veysel Sarı, her yıl olduğu gibi bu yılda okulların açılması nedeniyle yaptığı çağrıyı yineleyerek uyarılarını yine şu ifadelerle sürdürdü; “İlk ders zili çalacak ve yaklaşık 400 bin öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlayacaktır. 19 Haziran 2020 tarihine kadar sürecek olan yeni eğitim ve öğretim yılında her yaştan binlerce çocuğumuz evinden okula-okuldan evine gidecek, zaman, zamanda derse yetişebilmek için koşarcasına cadde ve sokaklarda olacaktır. Ayrıca, bu çocuklarımızın yetişkinler kadar kuralları bilemeyecekleri gibi,  bir çoğununda uykusunu alamamış olmasından kaynaklanan ‘dikkat’ problemleri olabileceği, yola kaçan topunu almak için yola fırlayacağını ihtimalini göz önünde bulundurmak telafisi mümkün olmayan kazaları önleyeceğini de unutmayalım”.
Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle sonlandırdı; “Geçen yıl ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında İstanbul ilk sırada yer alırken Mersin maalesef 81 il arasında 6. sırada yer almıştır. Bu hiç hoş olmayan sıralama ve TÜİK açıklamasına göre, Mersin’in Mayıs ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 613 bin 852 adet taşıt ile 8. sırada yer aldığı belirtildi. Mersin’de trafiğe kayıtlı toplam 613 bin 852 adet taşıtın yüzde 45'ini otomobil, yüzde 24,1’ini motosiklet, yüzde 17,3’ünü kamyonet, yüzde 5,7’sini traktör, yüzde 5,3’ünü kamyon, yüzde 1,5’ini minibüs, yüzde 0,9’unu otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar. Bu otomobillerin trafikte seyir halinde olması ve her yıl binlerce insanımızı çoğunlukla sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarında kaybediyor olmamız bizlere, yani tüm sürücülerimizin çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir. Unutmayınız ki, kazaları araçlar değil, kuralara uymayan ve dikkatsiz sürücüler neden olur. O yüzden lütfen dikkatli davranarak yuvalara ateş düşürmeyin”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA