KÜÇÜK SANAYİ HİZMET BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜÇÜK SANAYİ HİZMET BEKLİYOR


 

Mersin’de 52 yıl önce kurulan bugün bine yakın işyeri ile 5 bine yakın kişiye istihdam sağlayan Sanayi Sitesi hizmet bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile birlikte Mersin Sanayi Sitesi’ndeki sanayicilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ertuğan ve yönetim kurul  üyelerinin ev sahipliğinde önce sanayicilerle kahvaltı yapan heyet, ardından sanayi sitesinde yaşanan sıkıntıları ve sanayicilerin taleplerini dinledi.

Toplantıya sanayicilerin yanı sıra MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim Ikanç, Halil Kürek ve Çetin Kanar ile Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren MTSO Komite başkanları da katıldı.

 

ALTYAPI EKSİKLİKLERİ TAMAMLANMALI

Toplantıda konuşan Site Başkanı Selahattin Ertuğan, sorunlarını anlatarak, destek istedi. Sanayi Sitesi’nin 1967’de kurulduğunu ve bugün 265 bin metrekare alan üzerinde 700 iş yeri ile yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağladıklarını aktaran Ertuğan, sitenin gün içinde hizmet almaya gelenlerle 10 bin kişiye çıkan bir kalabalığa sahip olduklarını söyledi.

Sitenin Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinden sonra Mersin’in en büyük sanayi sitelerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Ertuğan, “Sanayi sitemizde bazı eksikliklerimiz var.

Örneğin geçmiş dönem belediye başkanı yıllar sonra siteye 0 yıllık bir altyapı yatırımı yaptı. Ancak bu yatırım ile ilgili bazı eksiklikler kaldı. Onların tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıntısı bilmiyoruz belki de iş verildi ama teslim alınmamışta olunabilir. Ama görüşmelerimiz devam ediyor. Bu kapsamda yağmur suyu, mazgal eksikliğimiz, asfalt ve kaldırım sorunlarımız var. Altyapı yatırımları anlamında sanayinin batı tarafının işlemleri tamamen bitti ama doğu tarafında mazgallar eksik, yok. Kış aylarına yaklaşıyoruz, şuan sistem döşeli ama mazgallar takılmadığı için tıkalı. Sizden bunlara destek istiyorum” dedi.

 

TEMİZLİK SIKINTISI VAR

Temizlik alanında da sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ertuğan, “Temiz elemanlarının süpürge araçlarına, bölgede çöp konteynerlerine ihtiyaç var. Sanayi sitemizde alan geniş olup, temizlik alanında çalışan personel sayısı yetersiz kalmaktadır. Akdeniz Belediyesi önce personel veriyor, onunla idare ediyoruz.

 

SANAYİDE DE GÖZLER DERE ISLAHINDA

Park yeşil alan konusunda özellikle Çavuşlu Deresi’nin kenarının düzenlenmesi çok ciddi bir ihtiyaçtır. Orada çok ciddi sıkıntı var. Yukarıda sel taşkınları yaşandı. Şuan burada sanayi içerisinde sürekli yıkılmalar meydana geliyor. Burada çok ciddi sorunumuz var. Derenin yıkık yerleri tamir edilip, çevre düzenlemesi yaptırılır ve bariyerler yapılır ise çok iyi olur. Bir de sanayinin alt kısmında ki köprünün altında bir kısım daralıyor ve bu da taşkına neden oluyor” diye konuştu

Diğer bir sorunlarının da sanayi içerisindeki hurda araçlar olduğunu aktaran Ertuğan, bu araçların kaldırılması için destek istedi.

 

Ayrıca bir diğer sorunlarını da elektrik hatları olduğunu belirten Selahattin Ertuğan, “Sanayi 1967’de kurulduğu günden beri hiçbir yenilik yapılmamış. En son yeniliğimiz geçen dönem altyapıya yapılan yatırım. Elektrik tellerinin değiştirilip, yer altına alınması ve trafoların güçlendirilmesi gerekiyor. Sizden bu konuda destek bekliyoruz.

 

GÜVENLİK İÇİN 159.’UNCU CADDEDE KONTROLLÜ GEÇİŞ SAĞLANSIN

Öte yandan 159’uncu cadde sanayiyi ile ortadan ikiye bölünüyor. Bu anlamda güvenlik açısından sıkıntı yaşıyoruz. Özel güvenlik şirketinden hizmet alarak 18 güvenlik personeli ile bu ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz ancak yeterli olmuyor. Gece güvenliği kontrol altına alamıyoruz çünkü cadde komple açık.

159’uncu caddede kontrollü geçiş kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Akşam 20:00 ile sabah 07:00 arasındaki saatlerde güvenlik bariyerleri ile sadece bu caddeyi ile kontrol altına alabilir miyiz? Büyükşehir’den bize böyle bir destek verilirse çok güzel olur.

Büyükşehir Belediyemizin bir esnaf masası kurulması çalışması vardı, bu çalışma ne durumda bunu merak ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA