LAVANTA KADINLARIN GEÇİM KAPISI OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LAVANTA KADINLARIN GEÇİM KAPISI OLDU


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu defa yedincisi düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları, Çaltıbozkır Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Çaltıbozkır’da, lavanta çiçeğinden üretilen ürünler buluşmanın gözdesi oldu.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından Silifke’nin tarihi 1670 yılına kadar dayanan Çaltıbozkır Mahallesi’nde yedincisi düzenlenen ve ikinci Çaltıbozkır Şenliği’yle aynı gün gerçekleşen Kırsal Mahalle Buluşmaları’na, bu kez kadınların lavanta çiçeğinden ürettikleri ürünler damga vurdu. Çaltıbozkırlı kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere dağıttığı ve geçtiğimiz ay hasadına başlanan 5 bin lavanta çiçeğinden üretilen ürünleri sergilemenin heyecanını yaşadı.

Kadınların ürettiği ürünleri sergileyip, satarak ekonomilerine katkı sunmalarını sağlayan Kırsal Mahalle Buluşmaları, kadınların tanıştığı, kaynaştığı ve yeni dostluklar kurduğu bir ortam da oluşturuyor. Halk oyunlarının oynandığı ve yerel sanatçıların da sahne aldığı buluşma, sadece üretimin ve dayanışmanın değil, kırsalda sanatın da gücüne örnek oluyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN DAĞITTIĞI LAVANTA FİDELERİ, KADINLARIN ELİNDE ÇİÇEK AÇTI

Mahalle sakinlerinden çoğunun arpa, buğday ve nohut gibi hububat üretiminin yanında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği de yaptığı Çaltıbozkır’da, lavanta çiçeğinden üretilen ürünler buluşmanın gözdesi oldu. Kadınların başı çektiği mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çaltıbozkır Mahallesi’ndeki üreticilere dağıtılan ve geçtiğimiz ay hasadına başlanan 5 bin lavanta çiçeğinden üretilen çeşitli ürünleri sergilemenin heyecanını yaşadı. Lavanta yağı, sabunu ve suyu gibi ürünler, yedinci Kırsal Mahalle Buluşmaları’nda yoğun ilgi görürken, kadınlar yetiştirmenin, üretmenin ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.

ÇALTIBOZKIR ŞENLİĞİ’NE KADIN VE ÇOCUK ÇALIŞMA GRUBU DAMGA VURDU

2018’de bir okulun restorasyonu için kurulan, ancak zamanla faaliyetlerini sürdürerek bir dayanışma ve kaynaşma derneği olan Çaltıbozkır Derneği’nin Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Mehmet Asım Özçalık, mahallede söz konusu dayanışma bilincini arttırmak amacıyla düzenlenen ve bu sene ikincisi gerçekleştirilen Çaltıbozkır Şenliği’ne verdikleri destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’na teşekkür etti. Özçalık, öncelikli amaçlarının; üreticilere ürettikleriyle ilgili eğitim çalışmaları düzenlemek ve mahalle meydanında bir satış pazarı oluşturmak olduğunu belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA