SİHİRLİ ELLERDEN ÇIKAN SERAMİKLER SERGİLENECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİHİRLİ ELLERDEN ÇIKAN SERAMİKLER SERGİLENECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR


 

Mersin Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan seramik kursunda engelli bireyler hem sanatla buluşuyor, hem de el becerilerini geliştiriyor. Yıl boyunca farklı dönemlerde açılan seramik, halı dokuma, tekstil, ebru ve taş bebek kursları engelli bireyler ve ailelerinden büyük ilgi görüyor.

Haber Merkezi

 

Engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve el becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Mersin Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi, seramik kursu öğrencilerini ağırlıyor. Kurslarda aldıkları eğitimle seramik hamuruna şekil veren engelli bireyler, yaptıkları boyama çalışmalarıyla da hayal dünyalarını seramiklere yansıtıyor. Sanatta da engel tanımayan öğrencilerin elinden çıkan seramikler kurs sonunda açılan sergi ile görücüye çıkıyor. Sergide satışa çıkan el emeği ürünler ile engelli bireyler kazanç da sağlıyor.

 

SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Mersin’i engelsiz bir kent haline getirebilmek için birçok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, verdiği ücretsiz kurslarla Mersin Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ni adeta bir sanat merkezi haline getirdi. Merkezde açılan seramik kursunda engelli bireyler hem sanatla buluşuyor, hem de el becerilerini geliştiriyor. Yıl boyunca farklı dönemlerde açılan seramik, halı dokuma, tekstil, ebru ve taş bebek kursları engelli bireyler ve ailelerinden büyük ilgi görüyor.

 

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz Projesi” kapsamında düzenlenen seramik kursuna katılan engelli bireylere, kurs eğitmenleri tarafından çizim, boyama teknikleri, desen çıkarma, sırlama ve fırınlama eğitimleri veriliyor. Aldıkları eğitimler ile engelli bireyler üreten hale gelerek iş yaşamına katılmalarına katkı sağlanıyor.

 

“HER GÜN YENİ BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ”

Kursa yeni başladığını ve kısa sürede çok şey öğrendiklerini söyleyen 36 yaşındaki kursiyer Aslı Demirci, “Yaklaşık bir ay önce başladım ben bu kursa. Birçok eğitim aldık. Boya yaptık. Seramik fırınlama yaptık. Burada günümüz çok güzel geçiyor. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz” diyerek eğitimlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Diğer bir kursiyer Nuran Yazmaz ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi kursları ile sosyalleştikleri ifade ederek, “Daha evvel canımız sıkılıyordu, oturuyorduk bütün gün. Sonra buraya başladık. Burada güzel vakit geçiriyoruz. Seramik boyamayı öğreniyoruz. Bu imkânı bize sunduğu için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz” dedi.

 

“SOSYAL HAYATA KATILMALARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi Seramik Öğretmeni Mürsel Yılmaz ise kursların, engelli bireylerin sosyal hayata katılmaları ve iş hayatına adım atmaları için önemli bir adım olduğunu söyleyerek, “Engelli bireylerimiz hem sosyalleşiyor, hem yeteneklerini ortaya çıkarıyor, hem de iş hayatına kendilerini hazırlıyor. Burada ahşap boyama, taş bebek, dekoratif ev aksesuarları gibi birçok kursumuz var. Kayıt yaptırmak isteyen engelli bireylerimiz merkezimize başvurabilirler” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA