MDOB BODRUM’DA FRİDA RÜZGARI ESTİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB BODRUM’DA FRİDA RÜZGARI ESTİRDİ


 

Bodrum’da düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 17.si MDOB’un sahnelediği Frida balesi ile perdelerini açtı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan Frida balesini, 17'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sahneledi. 
Tarihi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde başlayan festivalin ilk gecesinde sanatseverler Frida balesi ile unutulmaz bir gce yaşadı. 
Festivalin açılış gecesine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kaymakam Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcı Ummahan Yurt, Türkiye Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda seyirci katıldı.
Festivalin ilk eseri olan Frida, Dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun yaşam öyküsü konu alıyor. Özgür Adam İnanç’ın reji ve koreografisi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen iki perdelik modern dans eseri “Frida”, küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunmaya çalışan dirençli bir kadının öyküsünü anlatıyor.
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gece öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesindeki gösteri alanın açılmasının asıl nedeninin Bodrum Çarşının eski hareketliliğine kavuşturmak olduğunu ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA