30 BİN LAVANTA FİDESİNİN HASADI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

30 BİN LAVANTA FİDESİNİN HASADI BAŞLADI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus ve Silifke’de 30 üreticiye dağıttığı 30 bin lavanta fidesi çiçek açtı. Üreticiler, kozmetik ve parfüm sanayinin yanı sıra sağlık sektörü ve içeceklerde de kullanılan lavanta çiçeklerinin hasadına başladı.

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın dünya pazarında tıbbi ve aromatik bitkilere olan yoğun talebi göz önüne alarak Mersin’deki üreticilere dağıttığı 30 bin lavanta fidesi çiçek açtı. Kozmetik, parfüm sanayi, sağlık sektörü ve içeceklerde kullanılan lavanta çiçeklerinin hasadına başlandı.

KULLANILMAYAN ARAZİLER DE CANLANDIRILMIŞ OLDU
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tarsus İlçesi Pirömerli Mahallesi’ndeki 25 üreticiye 25 bin adet ve Silifke İlçesi Çaltıbozkır Mahallesi’ndeki 5 üreticiye 5 bin adet olmak üzere toplam 30 üreticiye 30 bin adet olacak şekilde dağıtılmıştı. İklim ve toprak özellikleri bakımından tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine uygun olan Mersin’in kullanılmayan arazilerinin de canlandırılmasını amaçlayan bu projeyle Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.
Üreticiler, dağıtılan lavanta fidelerinin hasadına başladı. Hasadı yapılan lavanta çiçekleri, kullanım şekillerine göre bazı işlemlere tabi tutuluyor. Lavantalar, üreticilere kazanç sağlayarak gelir seviyelerinin artmasını sağlarken, Mersin’in mevcut tarımsal üretimini de zenginleştiriyor.

LAVANTA ÇİÇEĞİ NERELERDE KULLANILIR?
Gelişen çevre bilinci, tarımsal üretimde alternatif ürün arayışları, gelişmekte olan ülkelerin iç ve dış mekan tasarımlarında bitki gereksinimleri ve tıbbi aromatik bitki sektörünün dünya üzerindeki önemi giderek artıyor. 
Bu çerçevede özel bir öneme sahip olan lavanta çiçeğinden üretilen lavanta uçucu yağı da en fazla kozmetik ve parfüm sanayinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra güzel kokusu nedeniyle sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve ağrı kesici, sakinleştirici, uykusuzluk giderici özellikleriyle de aroma terapide kullanılan lavanta çiçeğinin; romatizma ağrılarını dindirici etkisi bulunuyor. Ayrıca, lavanta çiçekleri sakinleştirici etkisinden dolayı çay şeklinde de kullanılıyor.
      

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA