SİLİFKE; LİMAN, TERSANE, OTOBAN BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE; LİMAN, TERSANE, OTOBAN BEKLİYOR!


 

Silifke’de liman ve tersane yatırımlarının hayata geçmesi ile çok farklı ekonomik gelişmeler yaşanabileceğini söyleyen Başkan Seçer, otobanın Taşucu’na kadar uzatılmasının da bölge için elzem olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yatırım ve yatırımcılar konusunda hassasiyetini yineleyerek, “Her türlü yasal sınırlar içerisinde, bizim ülkemizin, memleketimizin menfaatine olan her türlü çabada, ben o yatırımcı kardeşimizin yanındayım. Bizim çalışmaya, üretmeye, daha çok ihracata ihtiyacımız var” dedi. Silifke’de liman yatırımının gerçekleşmesi durumunda ekonomik anlamda çok farklı gelişmeler yaşanabileceğini vurgulayan Seçer, “Hep beraber, belediye olarak imkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız” diye konuştu.

“SİLİFKE’NİN BENİM İÇİN AYRI BİR YERİ VAR”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve oda yönetimi, Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Silifke’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Tarsusluyum biliyorsunuz. Silifke ve Tarsus’u birbirlerine çok benzetirim. Belki her geldiğimde de söylüyorum. Silifke’ye girdiğim zaman ayrı bir duygu olur bende. Sanki orada doğmuşum, orada büyümüşüm gibi. Orada kendimi daha farklı görürüm” dedi. 
Silifke’nin tarihi ve kültürel mirasının çok eski olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Öyle otantik bir yapısı var, gizemli bir havası var. Diğer taraftan da Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizler daha hakimsiniz. Silifke ölçeğine, nüfusuna, coğrafyasına baktığınız zaman son derece iyi ürünleriniz var. Tarımsal ürünlerin olması, diğer taraftan Organize Sanayi Bölgesi’nin olması. İnşallah daha yeni tesisler kurulur, daha da genişler. Silifke’de turizm ayrı bir güzellik” diye konuştu. 

“MERSİNİMİZ’E, SİLİFKEMİZ’E, TÜM İLÇELERİMİZE YATIRIM OLSUN İSTİYORUZ”
Silifke’de liman yatırımı ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Seçer, “Şu ana kadar gerçekleşmedi ama olabilir, olacaktır. Daha çok Orta Anadolu’ya bağlantı yolunun Silifke’nin, o güzergahın üzerinde olması limanın gerçekleşmesi durumunda o bölgelere hareketliliği de, ticareti de artırır. Diğer taraftan Deniz Ticaret Odamız’ın içinde bulunduğu bir oluşum da orada bir tersane çalışması yapıyor. Geçtiğimiz hafta beni ziyaret ettiler, orada bir çalışmaları olduğunu belirttiler. Benden bazı konularda belediye olarak yardım talep ettiler. Tabii ki seve seve yardım ederiz. Biz de Mersinimiz’e, Silifkemiz’e, tüm ilçelerimize yatırım olsun istiyoruz” dedi.

“ÜRETİME DÖNÜK YATIRIMLAR YAPACAĞIZ”
Seçer, çalışmaya, üretmeye ve ihracata ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bizim çalışmaya ihtiyacımız var, bizim üretmeye ihtiyacımız var, daha çok ihracata ihtiyacımız var. Yani bu ürettiklerimizi yurtdışına satmamız lazım. İş, çalışma alanı, yatırım alanı derken benim insanıma, ülkeme fayda sağlamayan yatırımlardan ziyade, yani ranta dönük yatırımlardan ziyade üretime dönük yatırımlar yapacağız. Hem istihdam yaratacağız, hem ürün üreteceğiz, üretim odaklı olacağız, bunu da yurtdışına pazarlayacağız. Turist gelecek, senden hizmet satın alacak. Turizm bir ihracattır. Yani yabancı turisti ağırlamak bir ihracattır. Döviz girdisi sağlıyorsunuz” diye konuştu.

“İMKANLARIMIZ VE YETKİLİLERİMİZ ÖLÇÜSÜNDE ELİMİZDEN GELENİ DEĞİL, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”
Silifke’nin son derece önemli ve verimli bir bölge olduğunu kaydeden Seçer, “Limanın gerçekleşmesi durumunda çok farklı ekonomik gelişmeler yaşayabiliriz, muazzam gelişmeler yaşayabiliriz. Umut ediyorum, kısa sürede hem tersane yatırımı, hem liman yatırımı gerçekleşir. Bu arada Çeşmeli’ye kadar devam eden ve orada kesintiye uğrayan otoban yatırımının da Taşucu’na kadar gitmesi o bölgenin ulaşımı açısından da kolaylık sağlayacak. Hep beraber, belediye olarak imkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız” dedi.

“ODANIZIN YAPACAĞI YATIRIMLARDA BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN EMRİNİZE AMADEYİZ”
Başkan Seçer, yatırım ve yatırımcılar konusundaki hassasiyetini bir kez daha vurgulayarak, “Özellikle yatırım konusunda, yatırımcılar konusunda hassasiyetimi biliyorsunuz, tekrar etmeme gerek yok. Odanızın yapacağı yatırımlarda belediye olarak her zaman emrinize amadeyiz. Bunu bilin, yani üyelerinize de bunu söyleyin lütfen. Bu benim mesajımdır. Her türlü yasal sınırlar içerisinde, bizim ülkemizin, memleketimizin menfaatine olan her türlü çabada, ben o kardeşimizin, o yatırımcı kardeşimizin yanındayım. Bundan yana kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

“COĞRAFİ İŞARET TESCİLİMİZİ EYLÜL AYINDA ALIYORUZ”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke çileğinin coğrafi işaret tescil belgesi alacağını belirterek, “Son aldığımız verilere göre Silifke olarak 40 ili geride bırakan bir ihracat rakamımız var. Limanımız, otobanımız nihayete erdiğinde, belki diyeceğiz ki 60 ili geride bıraktık. Silifke çileğinde bir marka olduk. Markayı da tescilleme çalışmalarına girdik ve bitirdik. İnşallah coğrafi işaret tescilimizi Eylül ayında alıyoruz. Ünümüze ün katacağız. Yurtdışından dahi Silifke çileği isteniyor şu an. Bu şekilde de pazarlamamız, ağımız genişleyerek devam ediyor” dedi.
Nurettin Kaynar’ın Silifke’de birkaç farklı noktaya, kentin simgesi olan çilek figürünün yerleştirilmesini talep etmesi üzerine Başkan Seçer, konuyla ilgili not aldı. Öte yandan Kaynar, Başkan Seçer’i 3-5 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan II. Liderlik Akademisi’ne davet etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA