KAMU EMEKÇİLERİ GÜVENLİ GELECEK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAMU EMEKÇİLERİ GÜVENLİ GELECEK İSTİYOR


 

1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi kent merkezinde stant açan kamu emekçileri, insanca yaşayacak ücret, güvenli gelecek, güvenceli iş taleplerini öne çıkardı.

SONER AYDIN

Kamu emekçileri, 1 Ağustos’ta başlayacak 2020-2021 dönemini kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri için taleplerini açıkladı. 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisini kapsayan görüşmelerde hükümete seslenen kamu emekçileri adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt taleplerini şöyle sıraladı: Hukuksuz ve keyfi olarak OHAL KHK’leri ile işinden, ekmeğinden edilen kamu emekçileri görevlerine iade edilsin. İş güvencesini fiilen kullanılamaz hale getiren tüm düzenlemeler kaldırılsın. Sözleşmeli, taşeron, ücretli, vekil gibi hür türlü güvencesiz istihdama son verilsin, tüm kamu emekçileri güvenceli-kadrolu istihdam edilsin. Performans, esnek çalışma gibi uygulamalara son verilsin. Yardımcı hizmetler sınıfı personeli öğrenim durumlarına göre diğer hizmet sınıflarına sınavsız atansın. Ayrımsız tüm çalışanları kapsayan yeni bir İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasası hayata geçirilsin. 0-6 yaş grubundaki çocuklar için tüm kamu kurumlarında bir an önce ücretsiz kreşler açılsın”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA