SU SAATLERİ DEĞİŞECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SU SAATLERİ DEĞİŞECEK!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Su saatlerinin değişeceğini açıkladı.

Su saatlerinin değişeceğini açıklayan Başkan Seçer, “Son teknoloji saatler koyacağız, bundan bedel almayacağız. Kaçak kayıpları önlememiz lazım. Onu önlediğimiz takdirde, biz su fiyatlarını daha ucuz yaparız. Bunları yapamadığınız takdirde, bunları vatandaşın faturasına yükleriz. Kaybeden yine vatandaş olur. MESKİ, süratle daha teknolojik bir kurum haline gelecek” diye konuştu.

Haber Merkezi 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki 5 yıla şekil verecek olan Stratejik Plan çalışmaları kapsamında düzenlediği çalıştaya katıldı. Dört merkez ilçedeki muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Seçer, mahallelerin ve muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi. Kenti geleceğe taşıyacak hedeflerini anlatan Seçer, çalıştay sayesinde vatandaşlarla birlikte muhtarların sorunları ve istekleri üzerine de oldukça yararlı sonuçlar alınacağını söyledi. 

805 MAHALLE MUHTARININ BİLGİSAYARLARI YENİLENİYOR
Muhtarlara yeni bilgisayar dağıtımına ilişkin müjde veren Seçer, şöyle devam etti: “Muhtarlarımızın da tabi işi kolay değil. İçinde bulunduğunuz şartlar kolay değil. Bir yandan muhtarlık resmi bir görev. Yaklaşık 50 binin üzerinde muhtar var Türkiye’de. Hep CHP’nin milletvekili olarak muhtarlarımızın sorunlarını özellikle sosyal haklar, yaşam koşulları, muhtarların karşılaştığı sorunlarla ilgili çok önemli kamuoyunu harekete geçirecek çalışmalarımız oldu. Bir belediye başkanı olarak muhtarlarıma ne yapabilirim? Muhtarlarımın çalışma alanlarının daha uygun olması için ne katkı sunabiliriz? Bunlara burada cevap bulacağız.  Muhtarlık binalarımızın daha iyi koşullara sahip olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve gelir gelmez arkadaşlarımız bu konuda gerekli çalışmaları yaptılar. Tadilat gereken binalarımızı ya da muhtarlık ikametgâhlarımız tespit ettik. Bu konuda da süratle çalışmalarımız sürecek. Diğer taraftan 805 mahalle muhtarımıza yeni bilgisayarlar dağıtacağız. Bizim ahşap atölyemiz var oralarda dolap, masa, sandalye gibi bazı mobilyalar yaptırıyoruz muhtarlarımız için. Bunları muhtarlarımıza dağıtacağız. Artık kendi atölyelerimizi çalıştırmaya başladık.”

MEZİTLİ ATIKSU ARITMA TESİSİ EYLÜLDE AÇILACAK
Kırsal mahallelerden gelen taleplerin başında asfalt ve arıtma konusu olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Bizim şartlarımız ne kadar sıkıntılı olursa olsun mali açıdan hizmetlerimizi yapma gayreti içerisindeyiz. Bize gelen en önemli sorunların başında özellikle kırsal mahallelerde yol sorunlarımız var. Tadilat yapılması gereken yollar, yeni asfaltlanması gereken yollar var. Biz bunları gerçekleştiriyoruz. Malzeme ihtiyacımızı da kısa süre önce karşılamaya başladık. Tabi elimizdeki şantiye kapasitesi ölçüsünde yapıyoruz. Diğer taraftan diğer büyük sorunumuz ise kanalizasyon arıtma, temiz içme suyu konusu.  Bu konuda Mezitli arıtması önemli bir proje. Daha önceki dönem başlamış, biraz ağır aksak ilerliyordu. Biz de yönetime gelir gelmez gerekli uyarıda bulunduk, yüklenici firma bitirdi. Ufak tefek bazı dokunuşları da tamamladıktan sonra inşallah Eylül ayınca açacağız” dedi. 

“SON TEKNOLOJİ SAATLER KOYACAĞIZ, BUNDAN BEDEL ALMAYACAĞIZ”
Seçer, su saatlerinin değişeceğini belirterek, “Son teknoloji saatler koyacağız, bundan bedel almayacağız. Kaçak kayıpları önlemimiz lazım. Bizde oran çok yüksek. Avrupa ortalamasının çok üzerinde. Yani akıl işi değil, yüzde 30-40’lara varan oranlar.  Bir taraftan çalıyor, suyu kaçak kullanıyor, bir taraftan da demode olmuş, iflas etmiş sistemler. Akıp gidiyor yeraltı suyu oluyor. Onları önlediğimiz takdirde, biz su fiyatlarını daha ucuz yaparız. Bunları yapamadığınız takdirde, bunları vatandaşın faturasına yükleriz. Kaybeden yine vatandaş olur. MESKİ, süratle daha teknolojik bir kurum haline gelecek” diye konuştu.

“173 MİLYON LİRA ALACAĞIMIZ VAR”
Belediyenin alacaklarının da peşinde olduklarını vurgulayan Seçer, şunları söyledi: “Göreve geldiğimde 38 milyon lira birikmiş alacağımız vardı. Bir kişiden 4.5 milyon tahsil ettik. Alacağımıza da şahin kuşuyuz, borcumuza da şahin kuşuyuz. Ben borcumu ödeyeceğim. 3 milyardan fazla borcumuz var. Alacaklarımızı tahsil etmek zorundayız. 100 lira su borcu olan gariban vatandaşın suyunu kesmek kolay ama bazı derin ilişkilerle adamını bulup milyonlarca lira bu kuruma borç takmış baronlardan tahsilat yapmak önemli. Ben oradan başladım. Böyle gelmiş böyle gider diye bir şey yok. 
Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin toplam 10 bin çalışanı var. Gelen para ile önce onların maaşını, Sosyal Güvenlik primlerini ve banka taksitlerini ödüyorum. Şimdi süratle idari yapılanmaya gidiyoruz. Çalışanla çalışmayanı ayıklıyoruz. Aldığı maaşı hak edeni, hak etmeyeni ayıklamaya çalışıyoruz. Şundan emin olabilirsiniz ki zerre kadar siyasi sebeplerle, düşüncelerle yapılmış hiçbir hareket, hiçbir karar yoktur. Çalışan başımın tacıdır. Çalışan, emek eden, bilgi birikimi olan, yıllarını vermiş, üniversite okumuş, çalışmış şimdi memleketine fayda sağlıyor. Ne güzel, ben bu insanı mağdur edemem.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA