“İCRA VE İHALE İLANLARI YEREL BASINDA YAYINLANMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İCRA VE İHALE İLANLARI YEREL BASINDA YAYINLANMALI”


 

Basından sansürün kaldırılışın 111. Yılını kutlama mesajında ihale ve icra ilanlarının yerel basında yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasının Anadolu basınına büyük darbe vuracağına değinen Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, “Yerel basının ekonomik özgürlüğe kavuşturulması için icra ve ihale ilanlarının yayınlanmasının önü tekrar açılmalı, gerekli teşvik yasaları bir an önce çıkarılmalı, kamu kurum ve kuruluşları ilan vermede daha duyarlı davranmalıdır” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mersin ESOBH Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yayınladığı mesajla Basından sansürün kaldırılışının 111. Yılını kutladı.
Yapılan hizmetlerin doğru ve tarafsız olarak halka aktarılmasında yazılı, görsel ve işitsel basının öneminin asla göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Dinçer, halkı aydınlatan ve kamuoyuna gerçekleri bildiren aracın basın olduğunu dile getirdi. Başkan Dinçer, basının örtülü ya da açık biçimde sınırlandığı, basın özgürlüğünün sağlanamadığı ülkelerde,  basının halkın ve gerçeğin sesi olma işlevini yitirdiğine işaret etti.
Açıklamasının devamında basın kuruluşlarının ekonomik olarak güçlü olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Dinçer, “Mali imkansızlıklar basın kuruluşlarının bağımsız hareket etmesinin önündeki en büyük engeldir. Bu engelin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Özellikle yerel basın mali sorunların altında nefes alamamaktadır. Mali sıkıntı içerisinde olan gazeteler diğer konularda da sıkıntı çekmeye başlayacaktır. Maddi sıkıntı çeken gazete, tecrübeli ve eğitimli eleman çalıştıramayacak, bu da gazetenin içerik olarak kalitesizleşmesine neden olacaktır “ dedi.  Açıklamasının devamında ihale ve icra ilanlarının kaldırılacak olmasının yerel basına ekonomik açıdan büyük darbe vuracağının altını çizen Dinçer, şöyle devam etti. “Haber toplamak, haberi basmak ve bu basılan haberleri kitleye duyurabilmek için oluşmuş gazeteler ayakta kalabilmek için yeterli maddi güce ihtiyaç duymaktadır. Bugün ekonomik sıkıntı içerisinde olan yerel gazete sahiplerinin en önemli şikayetleri, resmi ilan pastasından yeterince pay alamamak, ticari ilan ve reklam yetersizliği, gazetenin ham maddesi olan kağıdı temin etme zorluğu, tiraj sorunu ve devletin yerel gazeteleri yeteri kadar desteklemediğidir. Bu sorunlar hali hazırda devam ederken icra ve ihale ilanlarının da kaldırılacak olması yerel basının yok olmasına zemin hazırlayacaktır.  Yerel basının ekonomik özgürlüğe kavuşturulması için icra ve ihale ilanlarının yerel basında yayınlanmasının önü tekrar açılmalı, gerekli teşvik yasaları bir an önce çıkarılmalı, kamu kurum ve kuruluşları ilan vermede daha duyarlı davranmalıdır” dedi.
Basın çalışanlarının iş güvencesine, sendikal haklara sahip olarak daha rahat koşullarda çalışmasının sağlanması ve  ekonomik  durumlarının iyileştirilmesinin, iş verimliliğini artıracağı gibi basınımızın gelişmesine de önemli katkıda bulunacağına vurgu yapan Dinçer, açıklamasını şöyle noktaladı. “Basınımız hukuk devleti ilkesine sadık kalarak görevini yerine getirirken, Ulusal değerlerimizin korunması ve Türkçe’nin doğru kullanımına özen göstermeli, özellikle çocukların ve gençlerin bedensel, ruhsal ve etik yönden gelişmelerine zarar verecek, onları suça itecek yayınlardan uzak durmalıdır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, basın çalışanlarına başarı dileklerimi iletiyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA