AFETZEDE ÇİFTÇİ DESTEK BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFETZEDE ÇİFTÇİ DESTEK BEKLİYOR!


 

Mut’ta doğal afetlerden zarar gören 17 kırsal mahalleye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Cengiz Gökçel, afetzede çiftçinin destek çağrısına ses oldu.

Haber Merkezi 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Mut İlçe Örgütü ile birlikte doğal afetlerden zarar gören 17 kırsal mahalleye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 
Çalışmalarına CHP Mut İlçe Örgütünde başlayan Gökçel, buradan CHP heyetiyle Kurtsuyu bölgesine hareket ederek Hisar, Kışla, Kemenli, Hocalı, Kurtsuyu, Haydar ve Tuğrul mahalle muhtarları ve sulama kooperatifi başkanları ile buluştu. Ekili dikili alanları afetlerden zarar gören çiftçilerin zararlarının ivedi biçimde karşılanması gerektiğini ifade eden Gökçel, çiftçi borçlarının faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını bir zorunluluk olarak gördüğünü belirtti. Krizden etkilenen sektörleri korumak için borç yapılandırma başta olmak üzere çok sayıda tedbir alındığını hatırlatan Gökçel, söz konusu kurtarma planlarının çiftçiden esirgendiğini söyledi.
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Kurtsuyu bölgesinden sonra Kurtuluş, Çatalharman ve Hacıahmetli mahallelerince 14 Ağustos’ta düzenlenecek olan Yörük Festivali alanında mahalle muhtarları ve partililerle incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Çukurbağ, Pamuklu, Narlı, Dere, Çınarlı, Kayabaşı ve Sarıkavak (Kürkçü) mahallelerini ziyaret eden Gökçel, burada vatandaşların sorunlarını dinledi.
Kırsal mahallelerin ortak sorunları olduğunu kaydeden CHP’li Gökçel, ekili dikili alanları afetlerden zarar gören çiftçilerin yaralarının ivedilikle sarılması gerektiğini söyledi. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların en çok yakındığı konulardan birinin enerji sorunu olduğunu belirten CHP’li vekil, voltajdaki dengesizlikten dolayı beyaz eşyaların zarar gördüğü ve trafoların yetersiz olduğu bilgisinin aktarıldığını ifade etti. Vatandaşın sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Gökçel, Mut ilçesinde kendisine aktarılan sorunları ilgili yerlere iletmek için raporlaştırmak üzere notlar aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA