Girişimcilik belgesiyle kendi işinin patronu oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Girişimcilik belgesiyle kendi işinin patronu oldu


 

Mersin’in Akdeniz İlçesinde girişimcilik belgesi aldıktan sonra kadınlar için terzi dükkanı açan Perihan Mahmutoğlu, kendi işinin patronu oldu.

Haber Merkezi

İŞKUR ve KOSGEB desteğiyle girişimci olan Perihan Mahmutoğlu terzi dükkanını üç yıl önce açarak aile bütçesine katkı sağlamaya başladı. 1977 yılında Tatvan’da doğan, evli ve üç çocuk annesi olan Mahmutoğlu, daha önce bir tekstil atölyesinde 10 sene çalıştığını, evlendikten sonra 14 sene boyunca hiç çalışmadığını, çocuklarını büyüttüğünü, Çocuklarının büyümesiyle tekrardan iş hayatının içinde olmak, bir şeyler üretmek, aile bütçesine katkı sunmak istediğini belirtti. Kadın Girişimci, kuruluş aşamasındaki zor ve sıkıntılı süreci eşi ve çocuklarıyla çalışarak atlattığını söyledi.
Perihan Mahmutoğlu, İŞKUR’un girişimcilik eğitim programına katılarak, iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olduğunu ifade ederek, “Kurs sonunda aldığım girişimcilik belgesiyle KOSGEB’e başvuruda bulundum. Başvurumun kabul edilmesiyle birlikte gerekli malzeme ve teçhizatı alarak toplamda 40000 lira hibe desteği sayesinde işyerimi açtım, ilk zamanlarda günde 3-4 müşterim olsun bana yeter diyordum. Zaman içinde işlerimin oturmasıyla şu an personel bile almayı düşünüyorum” dedi.
Bu aşamaya gelmenin hiç de kolay olmadığını belirten Mahmutoğlu “Kuruluş döneminde eşimin de yardımlarıyla işyerimin ayakta durması için çok çaba sarf ettim ve emek verdim” diye konuştu. İlk yıl boyunca fazla bir kazancı olmadan azimle zorlu süreci başarıyla atlatan Perihan Mahmutoğlu, kadın girişimci adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “Girişimci olmak isteyen kadınlara, ilgi ve yeteneklerini keşfedip, piyasa şartlarında ayakta kalabilecekleri alanlarda, işyeri açmalarını tavsiye ederim. İşlerini iyi yaptıklarında, dürüst ve samimi olduklarında kazandıklarını göreceklerdir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA