DERS ÇIKARTILMAMIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DERS ÇIKARTILMAMIŞ!


 

Tarsus’ta yaşanan tren kazasına yönelik açıklama yapan HDP Mersin İl Örgütü, önceki tren kazalarından ders çıkartılmadığını söyledi.

Haber Merkezi

Tarsus İlçesi Yenice – Yunacık mevkiinde trenin, mevsimlik işçileri taşıyan servis aracına çarpması sonucu, servis aracının içerisinde bulunan 7 kişiden biri hayatını kaybederken, 3 ü ağır olmak üzere 6 kişi de yaralandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü kazayı gündemine taşıyarak, il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. İl örgütü adına açıklama yapan Ümit Doğan, hükümetin yaşanan kazalardan ders çıkartmadığını savundu. 
Yaşanan tren kazasında hemzemin geçitte bariyerlerin olmamasına tepki gösteren Doğan, “Bu yaşanan kazanın bir cinayet olduğunun göstergesidir. 2002 yılından bu zamana kadar Türkiye genelinde hemzemin geçitlerde kaç tren kazasının meydana geldiği kaç yurttaşın hayatını kaybettiğini incelediğimizde AKP iktidarının bu yaşanan cinayetlerin azmettiricisi olduğunun göstergesidir. Bu iş cinayeti ülkenin en can yakıcı sorunlarından olan statüsüz ve güvencesiz çalışmanın insan hayatına mal olduğunun açık kanıtıdır. Özellikle 1990’lı yıllardan itibaren Kürt illerinden Türkiye’nin batı ve kuzey bölgelerindeki büyükşehirlere ve yakın kentlere devletin savaş politikalarından kaynaklı göç etmek zorunda kalan yoksul Kürtler tarım, inşaat ve hizmet sektörü için önemli bir hazır ucuz işgücü kaynağı olmuş, halen güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırılmaktadırlar. Hükümet, mevsimlik işçilerin kendi topraklarında insanca yaşama ve çalışma koşullarını ve can güvenliklerini sağlamakla yükümlüdür. Çoğunlukla zorunlu göçe, yoksulluğa, açlığa maruz bırakılarak topraklarından koparılan mevsimlik işçiler, içinde bulundukları koşulların yanı sıra trafik kazası tehdidiyle de karşı karşıyadır. 
Yaşanan tren kazası, hükümetin önceki benzer kazalardan hiçbir ders almadığının göstergesidir. Bu anlamda da Tarsus’ta yaşanan bir kaza değil cinayettir. HDP Mersin İl Örgütü olarak mevsimlik işçileri açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkûm eden politikaları kabul etmiyoruz. Bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletirken, mevsimlik işçilerin içinde bulunduğu güvencesiz ve insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına karşı mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA