“BÜYÜKŞEHİR KİRACILARINA KOLAYLIK SAĞLANSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR KİRACILARINA KOLAYLIK SAĞLANSIN”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olanlara ekonomik kriz nedeniyle kolaylık sağlanmasını talep eden muhalefete Başkan Seçer’in yanıtı, “Bir mağduriyet yaşanıyorsa, biz idare olarak her türlü tedbiri alırız” oldu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ay olağan meclis toplantısının 2’inci birleşiminde gündeme gelen mülkiyete belediyeye ait mülklerin kira bedelleri ile ilgili düzenlemede esnafın taleplerine kulak verilmesi çağrısı yapıldı. 
Belediye Encümeni’nin yeni yapılacak kira ihalelerinde ilk yıl kira bedeli 20 bin TL ve üzeri olan kiracılar ile kira sözleşmesi devam eden ve 2019-2020 dönemi kira bedeli 20 bin TL ve üzeri olan kiracıların kira bedellerinin 1/4’nün yasal süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi durumunda geriye kalan kısmın ise 3’er aylık taksitler halinde 4 taksitte ödenmesini yine kira sözleşmesine göre Katma Değer Vergisi (KDV) alınacak kiracıların KDV bedelinin peşin olarak alınması ile ilgili teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan idarenin istediği gibi onaylanarak geldi.

“ESNAFLARIMIZ KİRALARINI ÖDEMEKTE ZORLUK YAŞIYOR”
Bunun üzerine söz alan MHP’li Meclis üyesi Mahmut Tat, ödemelerin gerekirse 12 aya çıkarılmasını anımsatarak, “Esnaflarımız kiralarını ödemekte zorluk yaşıyor. Çoğu dostumuz, arkadaşımız.Bu kişilerin ödeyemediği kiralar birikiyor, faiz uygulanıyor ve hatta haciz işlemleri başlatılıp, mülkleri boşlatmaları isteniyor. Bu konuda esnaflarımızın haklı olarak bir feveranı var.Bu konuda size de talep gelmiştir. Biriken borçlar bir tür yasal düzenleme yapılarak devletimizin ‘mali barış’ dediği gibi 18 aya varan veya daha rahat ödeyebilecekleri yeni bir düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

“DEVLET MALI SEBİL, YEMEYEN DOMUZ”
Daha sonra söz alan Başkan Vahap Seçer de, bu ihalelerin ödemelerinin 12 ay taksitle yapılmasını talep eden meclis üyesine yanıt olarak, “
Ekonomik kriz nedeniyle dönemsel biz idare olarak iyi niyet çerçevesinde bu yetkiyi kullanacağız. 3-5 taksit yapılır, her türlü kolaylık yapılır ama gerçekten mağduriyet yaşayan ve iyi niyetli kiracılarınıza bunu yaparsınız. 
‘Devlet malı sebil, yemeyen domuz’ diyerek bunu alışkanlık haline getiren arkadaşlarımıza asla böyle bir taviz vermeniz mümkün değil. İnsanlar bunu alışkanlık haline getirmiş, gücü gücüne yetene bir düzen oluşturmaya çalışan anlayışlar var. Oysaki biz kanunlar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. İş ve eylemlerden kaynaklı birçok alacağımız var. Dişe diş mücadele ediyoruz. Bunları da zaman içerisinde sizlerle paylaşacağız. Kimlerle nasıl çalışmalar yapıyoruz, nasıl mücadeleler ediyoruz, bizatihi Belediye Başkanı olarak ben bu işin neresindeyim, yaptığımız çalışmaları size anlattıkça sizler de göreceksiniz. Tabii ki kamunun bir delikli kuruşunu kimseye haksız yere yedirmeyiz. Vatandaş bizim vatandaşımız, hemşehrimiz, dostumuz, arkadaşımız, bu mesele değil ama vatandaşımız. Bir mağduriyet yaşanıyorsa, bu genel bir mağduriyetse biz idare olarak her türlü tedbiri alırız. Onda kimsenin bir endişesi olmasın” dedi. 
Konuşmaların ardından teklif idarenin komisyona gönderdiği ve komisyonun da onayladığı şekliyle kabul edildi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA