BALIK ÇİFTLİKLERİ İÇİN YOL MU YAPILIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİ İÇİN YOL MU YAPILIYOR?


 

Silifke’de balık çiftlikleri için genişletileceği iddia edilen yolda çalışma yapılmasına belediye meclisinden onay çıktı. Karara karşı çıkan HDP’li meclis üyesi Tanrıverdi, 7 metrelik yolun balık çiftlikleri için 10 metreye çıkartılacağını savundu.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı ikinci birleşiminde Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Balıkçı Barınağı’nın 7 metre genişliğindeki yolun 10 metreye çıkarılması ile ilgili 1/5000 ölçekli balıkçı barınağı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin gündem maddesi görüşüldü.

İLK OLARAK MAYIS AYINDA GÜNDEME GELDİ

İlk olarak Mayıs ayında meclise gelen gündem maddesine itiraz eden HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, yeşil alanın yola çevrilip, balık çiftlikleri için genişletileceğini söylemişti. Tanrıverdi’nin açıklamasının ardından konu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Çolak ise “Söz konusu yer balıkçı barınağı olarak geçiyor ama buradaki yol Yeşilovacık’ta bulunan Çimento fabrikasının, çimento hammaddesini bu limandan dışarıya ulaşımını sağlamaktadır. Buradaki yapılan iş 7 metrelik yolu 10 metreye çıkararak araçların gidiş gelişinin rahatlatılması” ifadesini kullanıştı.  

TIRLARIN GEÇİŞİ İÇİN YOL GENİŞLETİLECEK

Söz konusu gündem maddesi Haziran ayı meclise bir kez daha geldi. Komisyonlarda görüşülerek kabul edilen gündem maddesi meclis üyelerinin oylanmasına açıldı. Oylamadan önce söz alan HDP’li Ali Tanrıverdi, “Günümüzde sanayinin gelişmesi bir ülkenin temel taşıdır. Biz de hem kentimizin hem de ülkemizin gelişmesi için her şeyi yapmak zorundayız. Enerjinin üretilmesi uygularlığın temel unsudur. Vatandaşın ve sanayinin ihtiyacı olan enerjinin üretilmesi gerekir. Yine bir insanın alt yapısı, sosyal donatı alanları düzenlenmiş bir meskene sahip olması en doğal hakkıdır. Ancak bunları yaparken doğanın tahrip olmamasına dikkat etmeliyiz. Doğanın insana ihtiyacı yoktur ama insanın doğaya ihtiyacı vardır. Bölge dolgudur ve insanlar orada yürüyüş yapıyor, zaman geçiriyor. Burayı bir balıkçı barınağı yapıldı. Silifke Belediyesi meclisinin 2016 yılında bölgenin taşıtlara açılmasına dair bir kararı var. Büyükşehir Belediyesi Meclisi ise konuyu bakanlığa havale etmiş. Silifke Belediye Meclisi 2017 yılında konuyu yeniden gündeme alıp yolu 10 metreden daha fazla genişletip, TIR’ların geçişi için zemin hazırlamak istedi. Bakanlık da bununla ilgili meclisin kararını soruyor. Asıl mesele bu. Biz komisyonun bu genişleme talebine katılmadığımızı öncelikle ifade etmek istiyoruz” dedi.

HDP’li Tanrıverdi’nin açıklamasının ardından oylama geçildi. Karar oy çokluğu ile meclisten geçti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA