GÖZLER ÇAMLIBEL’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER ÇAMLIBEL’DE


 

AKP, Mersin Balıkçı Barınağı, Ordu Evi, Müftü Köprüsü etrafı ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanda Millet Bahçesi yapmak isterken CHP’li Büyükşehir Belediyesi yönetimi de söz konusu alanlarda tahsis hakkını koruyup, düzenleme yapmak için harekete geçti!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Akdeniz İlçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı yakınında 45 dönüm arazi üzerine yapılan Mersin Deniz Park, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından 2012’de yapılarak CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu katılımı ile kullanıma açıldı. Ancak Mersin Temiz Toplum Derneği üyesi Hidayet Dinçer, 2012'de Mersin 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurarak, 35 milyon lira harcamayla yapılan Deniz Park'ın Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu, şehir merkezi ve kumsalda en değerli mevkide yer aldığı, proje için harcanan paranın da kamu yararına olmadığını iddia etti. Dinçer'in başvurusu üzerine mahkeme, yaptığı incelemede projenin, kıyı mevzuatı hükümleri ile şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, projenin mevcut yasalara ve şehircilik ilkelerine uygun olduğunu belirterek Danıştay'a başvurdu. Danıştay 6'ıncı Dairesi, 10 Eylül 2014'te yerel mahkemenin kararını onayladı. Yerel seçimlerin araya girmesi ve Büyükşehir koltuğuna MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın oturması ile Danıştay kararı hayata geçirildi ve park yıkıldı.

HERKESİN GÖZÜ BURADA!

Deniz Park ve halk arasında da Auapark alanı ile devamındaki Orduevi, Müftü Köprüsü etrafı ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumunu kapsayan kentin en değerli bölgesinin bir bütünlük içerisinde ele alınıp, yeşil alan olarak değerlendirmesine yönelik talepler arterken AKP ve CHP’nin söz konusu alanlara yönelik çalışmaları da arttı. AKP bölgede Millet Bahçesi yapmak isterken, CHP’li Büyükşehir Belediyesi ilk etapta Auapark diye bilinen alanın yeniden düzenlenmesi için düğmeye bastı. Büyükşehir’in projesini; Müftü Köprüsü etrafı ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanda da sürdürmek istediği bizzat Başkan Vahap Seçer tarafından açıklandı. 

“NİYETİNİZ NE?”

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bölgedeki çalışmalar ve yapılmak istenilenler ile ilgili Başkan Seçer’den bilgi istedi. Gültak, “Auapark diye bilinen alanın yeniden kullanıma açılması ile ilgili bir niyetiniz var mı? Biz hem Akdeniz Belediyesi olarak hem Ankara’daki görüşmelerimde yıkılan stadın olduğu yer, ışla arazisi ve Auapark alanının  millet bahçesi olmasını istiyoruz. Bu konuda beraber çalışırsak Mersin’e güzel bir proje kazandıracağımıza inanıyorum. Şuan burası Milli Emlak’ın tasarrufu altında.

“SÖZ KONUSU ALANLARDA HER TÜRLÜ ŞEYTANLIK VAR”

Başkan Vahap Seçer de,  “Daha önce bir kısır çekişme sonucu Deniz Park’ın olduğu alanda 20 milyon TL yerle yeksan olmuş. Ben buna bozulurum, sinirlenirim, Kıyı Kanuna aykırı hareket edilmiş, inatlaşma, çekişme olmuş. Burası daha önce milli emlak tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne Auapark yapılması için tasarruf edilmiş. Auapark ortadan kalkınca tahsisin gerekçesi de ortadan kalkmış. Yapılıp, yıkılması ile zaten bir 20 milyon TL gitmiş. Buraya biz üzerinde her hangi bir ticari alan olmadan, toplam alanın yüzde 3’üne kadar bir alanda bir halk plajı yapmayı düşünüyoruz. Mezbelelik ortamını ortadan kaldırmak için bir girişim benimkisi. Çünkü akşam oraya gittiğiniz zaman her türlü şeytanlık var orada. Yeşillendiriyor, peyzaj çalışması yapıyoruz. Çok büyük maliyetler harcamadan ahşaptan çay ocakları yapacak ve halkın kullanımına açacağız. Neden; burayı canlandıralım, asayişi sağlayalım istiyoruz.

CHP’Lİ SEÇER, AKP’Lİ GÜLTAK’TAN DESTEK İSTEDİ

Balıkçı Barınağı Tarım Bakanlığı’nda ve 2013’te tahsisi bitmiş ama kimse de gidip tahsis talebinde bulunmamış.Temizliğini kim yapıyor, biz yapıyoruz. Geçen gün orada denetim yaptık, denizi kirletmemeleri için gemi restoranları uyardık. Aydınlatmayı yeniledik. Lunapark getirelim, incik, boncuk satanlara altyapı sağlayalım ve bu bölgeyi canlandıralım. Benim derdim burası Milli Emlak’ta, millet bahçesi olmadan alayım değil. Herkesin huzurunda sayın Gültak’ın desteğini istiyoruz. Akdeniz’de bazı alanları size veriyoruz zaten, size de verelim. Bu çok büyük bir proje. Ben burayı etap etap yapacağım. Kışladan orduevine kadar. Orduevi yasalara aykırı şekilde telle çevirmiş bulunduğu alanı, bu durum yasalara aykırı. Kıyı kanunu var, ordu da olsan çeviremezsin, orası ordu evi ama sahilleri halka açmak lazım. Gerekirse ortak proje yapalım ben ona da varım. Hatta Çamlıbel’in tümünü kapsayacak bir çalışma yapalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA