SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİNDE KÜLTÜRLER BULUŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİNDE KÜLTÜRLER BULUŞMASI


 

Mezitli Belediyesi tarafından alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla bu yıl 9’uncusu düzenlenen Soli Güneş Festivali başladı.

Haber Merkezi

 Festivalin ilk gününde Türk Folkloruyla Flamenkonun eşsiz örneklerinin sunulduğu gecede dans severler muhteşem bir gece yaşadı. 9. Soli Güneş Festivali'nin ilk gününde İspanya’dan gelen AlicaAlonso Dans Üniversitesi, URJC BalletCamara de Madrid gruplarının yanında, Mersina Kültür Sanat ve Spor Kulübü, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Sanat Dalı grupları sahne aldı. İlk olarak sahneye çıkan Mersina Kültür Sanat ve Spor Kulübü folklorcuları, Anadolu’nun ve Kafkasya’nın oyunlarından örnekler sergiledi. Farklı kostüm ve sahne tasarımlarıyla dikkat çeken folklorcuları izleyiciler ayakta alkışladı. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Sanat Dalı öğrencileri de bale sanatını Mezitli Belediyesi Amfitiyatro sahnesine taşıdı. İspanya’dan gelerek sahne alan AlicaAlonso Dans Üniversitesi URJC BalletCamara de Madrid grubu da İspanya dansının farklı versiyonlarını Mersinlilerle buluşturdu. İspanya’da kadınların var olma mücadelesinin anlatıldığı gösteri şiir ve özgün müzikleriyle de dikkatleri çekti. 

Sahneye gelerek tüm sanatçı ve gruplara çiçek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, festivalin amacının güneş enerjisi başta olmak üzere alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Başka bir amacımızda farklı renkleri kaynaştırarak kültürel buluşmayı sağlamak. Bu gece amacımızı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Festivali uluslararası alana taşımak isteklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Mersin’de çalışmalarını sürdüren gruplarımızın yanında İspanya’dan gelerek bize unutulmaz bir gece yaşatan dansçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaptığımız çağrıya karşılık vererek hiçbir ücret talep etmeden bu gecemizi renklendirmişlerdir” dedi.

3 gün boyunca çok farklı etkinliklerle Mersinlileri buluşturacaklarını söyleyen Başkan Tarhan, festivalin 21 Haziran Cuma günü saat 15.00'te açılış ve katılımcı stantların tanıtımı ile başlayacağını aktardı.

Festivalin bu yılki sürprizi ise ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un 2019 yaz koleksiyonunun ‘Güneş Defilesi' adıyla ilk kez halkla buluşması olacak. Başkan Tarhan, “21 Haziran akşamı Pompeiopolis Sütunlu Caddede saat 20.30'da Yıldırım Mayruk, güneşin tüm renklerin SoliPompeiopolis'te kurulacak dev podyumdan Akdeniz'e taşıyacak. 2019 yaz koleksiyonu ‘Güneş Defilesi' adıyla Mersin için özel olarak hazırlandı ve burada ilk kez halkla buluşacak. 12 uluslararası manken, 27 kişilik dev ekiple sahnelenecek olan defile, Güneş Festivali ile bir kez daha çağdaşlık rüzgarı estirecek” dedi.

 

VOLKAN KONAK VE SİBEL TÜZÜN MERSİNLİLERLE BULUŞACAK

Festivalin bu yılkı sanatçılarının da yine Mersinlileri coşturacağını vurgulayan Başkan Tarhan, Volkan Konak'ın 21 Haziran akşamı, Sibel Tüzün'ün de 22 Haziran akşamı festival alanında konser vereceklerini söyledi. Tarhan ayrıca, 21 Haziran Dünya Yoga Günü kapsamında 22 Haziran Cumartesi akşamı 19.30'da Pompeiopolis Sütunlu Caddede Hindistan Büyükelçiliği işbirliğiyle yoga gösterileri yapılacağını dile getirdi. Tarhan, tüm Mersinlileri festivale beklediklerini sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA