SİYASİ DENİLEN İTİRAZLARIN KAZANANI VATANDAŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİYASİ DENİLEN İTİRAZLARIN KAZANANI VATANDAŞ!


 

Başkan Kocamaz’ın ‘siyasi’ dediği binlerce itirazın yapıldığı Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri için hazırlanan 1/5 bin ölçekli planlara karşı açılan davalarda kazanan yurttaş oluyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 2 yıl önce çalışmalarına başlanan ve büyük tartışmaların yaşandığı Büyükşehir
Belediyesi’nin 4 ilçe için hazırladığı 1/5 bin Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’na gelen itirazlar mahkemelerden vatandaşların lehine sonuçlanıyor.  
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşiminde özellikle Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planlarına itirazları içeren davalarda kazananların yurttaşlar olduğu görüldü.  
Mezitli ve Yenişehir’den 3 vatandaşın, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın iptaline ilişkin açtığı davaları kazanması ile idarenin gereğini yapması ile ilgili teklifler Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Solak’ın teklifi ile meclise geldi. 

3 DAVADA VATANDAŞIN LEHİNE SONUÇLANDI
Mersin Büyükşehir Belediyesi aleyhine Muzzafer Kildir tarafından açılan dava Mersin 2. İdare Mahkemesi, belediyenin 2018’de Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi tapuda 2731, 2732 ve 2733 sayılı parseller ile Yenişehir ilçesi Çiftlik Mahallesi 2065 sayılı parseli kapsayan alanda 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın iptalini istedi. Mahkeme Kildir’in talebini haklı bularak, dava konusu işlemin anılan taşınmazlara ilişkin kısmı yönünde iptaline karar verdi. 2577 sayılı yasanın 28. Maddesi gereğince de belediyeye işlem tesis edilmesi gerektiğini bildirdi.
Meclis ise konuyu tekrar görüşmek üzere; İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonları’na sevk etti.
Yine Ayşe Tok isimli yurttaş da, Mersin Büyükşehir Belediyesi aleyhine Mersin 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mezitli İlçesi, tapuda Bozön Mahallesi, 2655 ve 2657 sayılı parseller ile Yenişehir İlçesi, tapuda Çiftlik Mahallesi, 2065 sayılı parseli kapsayan alandaki 1/5 bin ölçekli plana itiraz eden Ayşe Tok, düzenlemenin iptalini istedi. 
Mahkeme Tok’u haklı bularak, dava konusu işlemin anılan taşınmazlara ilişkin kısmı yönünde iptaline karar verdi. 2577 sayılı yasanın 28. Maddesi gereğince de belediyeye işlem tesis edilmesi gerektiğini bildirdi.
Meclis ise konuyu tekrar görüşmek üzere; İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonları’na sevk etti.
Mahkeme Can’ın talebini haklı bularak, dava konusu işlemin anılan taşınmazlara ilişkin kısmı yönünde iptaline karar verdi. 2577 sayılı yasanın 28. Maddesi gereğince de belediyeye işlem tesis edilmesi gerektiğini bildirdi.
Meclis ise konuyu tekrar görüşmek üzere; İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonları’na sevk etti.

PLANA BİNLERCE KİŞİ İTİRAZ ETMİŞTİ! 
Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 06.02.2018 tarihinde oy birliği ile kabul edilen, Mersin’i modernleştirecek ve dönüştürecek 1/5 bin Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı için düğmeye bastı.
Ancak Mersin için hayati önem taşıdığı belirtilen 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı birçok kesim tarafından yoğun tepki aldı ve olumsuz eleştirilere maruz kaldı. Şehir plancıları da vatandaşların yeterince bilgilendirilmediğini kaydetmiş, planda eksiklerin bulunduğunu dile getirdi.
Meslek odaları sivil toplum örgütleri üniversiteler muhtarlar ve kanaat önderleri ile yapılan değerlendirme ve istişarelere rağmen plan Mersin’in beklentilerine cevap vermeyecek ve binlerce itiraza konu olacak şekilde hayata geçirildi. 

KOCAMAZ İTİRAZLARA ‘SİYASİ’ DEMİŞTİ!
Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise planlara ilişkin 15 bin itiraz geldiğini ve bunların sadece bin 500 – 2 bin tanesinin değerlendirmeye değer bulunduğunu açıklayarak, itirazların siyasi kışkırtma sonucu arttığını savunmuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA