İÇEL ANADOLU LİSESİ’NDEN 10 YIL SONRASINA MEKTUP | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İÇEL ANADOLU LİSESİ’NDEN 10 YIL SONRASINA MEKTUP


 

İçel Anadolu Lisesi’nde 10 yıl sonra açılmak üzere okulun bahçesine zaman kapsülü içinde 274 mektup gömüldü.

Haber Merkezi

 Projeden sorumlu okulun felsefe öğretmeni Mustafa Kaplan: “Yalnızca okulumuzun 11.sınıf öğrencilerimizin ve öğretmen ve idarecilerimizin mektuplarını kabul edebildik. 10 yıl sonra 21 Nisan 2029 cumartesi günü saat 14.00 da kapsülü gömdüğümüz yerde tekrar bir araya gelerek açıyoruz. Mektup yazma alışkanlığımızı kaybetmek üzere olduğumuz bu zamanda zaman kapsülümüz duygu yüklü mektuplarla doldu . Projeye ilginin bu kadar yoğun olması bizi son derece sevindirdi . İsteyen istediği kişiye mektup yazabildi. O gün geldiğinde  (10 yıl sonra ) proje iletişim ekibimiz bütün mektupları sahiplerine ulaştıracaktır 21 Nisan 2029 da hazır bulunana orada teslim edilecek gelemiyen  mektup sahiplerine de mektuplarını biz ulaştıracağız" dedi. 
Zaman kapsülü ağzına kadar mektuplarla dolduğu görüldü. Herkes kapsüle mektubunu elleriyle bıraktı . Daha sonra yine toplu halde zaman kapsülü okulunun bahçesindeki yeşil alanda 2 metrelik açılan çukura bırakıldı . Zaman kapsülü nün zarar görmemesi ve mektupların korunması için gerekli tedbirlerin  alındığı görüldü. Kapsülünü üstü kum ve talaşla kapatıldıktan sonra beton döküldü ve toprakla düzeltildi . Öğrenciler 10 yıl sonra aynı yerde toplanmak üzere anlaşarak neşe içinde dağıldılar. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA