YENİŞEHİR, ÇUKUROVA BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN AYRILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR, ÇUKUROVA BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN AYRILIYOR


 

MHP’li belediyelere yakınlığı ile bilinen Çukurova Belediyeler Birliği’ne (ÇBB) CHP’li Yenişehir Belediyesi’nin yıllarca üye olduğu ve 300-500 bin TL arasında aidat ödendiği ortaya çıktı.

SONER AYDIN

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında yapıldı. 

“ÇBB, AMACA HİZMET ETMİYOR!”
Toplantıda, yetki alanları Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Osmaniye ili Belediyeleri ile bu illerin sınırları içinde bulunan, ilçe ve belde belediyeler olan Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) üyeliğinin iptali gündeme geldi. Daha çok MHP’li belediyelerin örgütlendiğinin bilindiği ve 300 ile 500 bin TL arasında üyelik aidatı bulunan birlik üyeliğinden çıkış için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten teklif geldi. 
Geçtiğimiz hafta birliğin toplantısına katıldığını dile getiren Özyiğit, ayrılma kararı aldıklarını söyledi. Birliğin taraf olduğunu, bir amaca hizmet etmediğini savunan Başkan Özyiğit, “Geçtiğimiz hafta bu birliğin toplantısına katılmaya çalıştım. Birlik olmaktan uzak bir anlayışın egemen olduğunu gördüm. Birlik olmayı değil de taraf olmayı önceleyen bir anlayış gördüm. Biz seçimden sonra siyasi gömleğimizi çıkartıp halka hizmet etmek için işe başlarız. Ama ben orada bunu görmediğim için gündeme getirdim. Burada kalmanın hiçbir esprisi olmadığını gördüm. Oraya ne masraf edelim ne de mesaimizi harcayalım. Eğer bir amaca hizmet etmiyorsa 10 TL versek bile ekonomik bir külfettir” dedi.

MHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN ELEŞTİRİ
Başkan Özyiğit’in birlikten ayrılma kararını yorumlayan MHP’li meclis üyesi Fahrettin Kılınç ise “Birlikte kalıp kalmamak belediye meclisimizin vereceği karar ama birlikten ayrıldıktan sonra başka bir birliğe geçecek miyiz? Eğer başka bir birliğe geçecek isek o zaman sözümüzü söyleriz” diye konuştu. 
MHP’li meclis üyesi Kılınç’a cevap veren Başkan Özyiğit ise, “Biz orada bir birlik görsek zaten orada kalmakla ilgili tereddüdümüz olmaz. Birlik değil de orada taraf olmaktan yana bir tavır sergilendiği için böyle bir karar aldım. Yeni bir birliğe katılmaya ihtiyaç yok” ifadesine yer verdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA