YAŞANANLARA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞANANLARA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ!


 

Mersin’de bir araya gelen çok sayıda yurttaş, kent yöneticilerine tepki göstererek “Artık kentimizde yaşayanlara seyirci kalmayacağımız” mesajı verdi.

SONER AYDIN

Mersin’de bir araya gelen çok sayıda yurttaş, ‘Mersin Yurttaş Bildirgesi’ adı altında bir bildiri yayınladı. Özgür Çocuk Parkında toplanan yurttaşlara sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri de destek verdi. Kendilerine ‘Mersinli Yurttaşlar’ adını veren grup adına açıklama yapan Kenan Hoplar, Mersin sorunlarının siyasi kutuplaşmaya kurban edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

“HİÇBİR OLDUBİTTİYE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
Mersin’in devasa sorunlarına çözüm noktasında ön tıkayıcı tutumların sergilendiğini ifade eden, “Bizler Mersinli yurttaşlar olarak, artık kentimizde yaşananlara seyirci kalmayacağımızı, kentimize karşı sorumluluğumuzu bundan böyle aksatmadan yerine getireceğimizi beyan ederiz. Demokratik toplumların vazgeçilmezi olan katılım ve denetim mekanizmalarının işler hale gelmesi için çaba sarf edeceğiz. Kaynağı ister merkezi yönetim, ister yerel yönetim, ister bürokrasi olsun, kentimizi ve kent yaşamını ilgilendiren hiçbir oldubittiye geçit vermeyeceğiz. Barındırdığı doğal ve tarihi zenginliğe, turizm başkenti Antalya’ya yakınlığına rağmen turizm potansiyelini değerlendirememektedir. Verimli tarım arazilerini imar rantı nedeniyle hızla kaybetmektedir. 320 kilometrelik sahil şeridine rağmen, limanı dışında tutarsak, denizin yarattığı olanaklardan yararlanamamaktadır. Raylı sistem ve deniz ulaşımı başta olmak üzere ucuz, güvenli ve çevre dostu toplu ulaşım imkanlarına hala kavuşamamıştır. Yıllar içinde çağdaş bir kent kimliği kazanması gerekirken, giderek betonlaşmakta ve kimliksiz kalmaktadır. Gelir adaletsizliğinin giderek artması, göç ve yaşanan mülteci akınıyla birlikte sosyolojik çöküntü alanlarının oluştuğu bir kent halini almaktadır. Tarımsal üretimde ve sanayide, potansiyelinin çok gerisinde kalmıştır. Çevreye ve insana verdiği tahribat nedeniyle dünyanın vazgeçtiği teknoloji ve üretim yöntemlerinin sürdürülmesine olur verilen bir kent durumundadır. Nükleer santral, maden ocakları ve balık çiftlikleriyle havası, iklimi, toprağı ve denizi tehdit altında bir kenttir” dedi.

“MERSİN’İ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ!”
31 Mart seçimleriyle birlikte, Mersin’in sorunlarının çözümü için bir umut ve beklenti doğduğunu Ancak Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantılarında ortaya çıkan manzaranın hayal kırıklığı doğurduğunu kaydeden Hoplar, “Mersin’in devasa sorunlarına çözüm aranması bir yana, en temel belediye hizmetlerine dair tartışmalarda bile ön tıkayıcı kimi tutumlar takınıldığına üzülerek tanık oluyoruz. Siyasi cepheleşmenin, Mersinlinin beklediği acil hizmetlerin gerçekleştirilmesine engel olmasından endişe duyuyoruz. Ödediğimiz vergilerin karşılığı olan hizmetlerin engellenmesine artık suskun kalmayacağız. Engel olanları uyaracağız. Sorunların çözümü için bizden oy isterken, şimdi sorunların kaynağı haline gelenleri teşhir etmekten çekinmeyeceğiz. Mersin’imizin sorunlarının siyasi kutuplaşmaya kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Mersin’i sahipsiz bırakmayacağız! Tam bir yurttaş bilinci ve vicdanı ile, hiçbir siyasi parti ve görüş ayrımı yapmadan, tüm Mersinlileri, sorumsuz tutum içindekilere karşı tavır almaya, Mersin’e sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKININ TAVRINI DA KAMUOYUNA ŞİKAYET EDECEĞİZ”
Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise şunları söyledi: “Bu işin üzerine daha da gideceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Biz Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak Mersin’de yöneticilerin ve seçilmişlerini siyasi kavgalarını yapıp, siyaseten Mersin’in kalkınmasının önüne engel koymalarını, Mersin halklarının hizmet almalarının engellenmesini talep etmiyoruz. Etmeyeceğiz. Bundan sonra da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyla en kısa zamanda bir araya geleceğiz ve bu işin detaylarını net bir şekilde öğrendikten sonra Mersin halkının taleplerine cevap olmayan Cumhur İttifakının tavrını da kamuoyuna şikayet edeceğiz. Burada Mersin halklarının taleplerinin karşılanmasının önüne engel koyan Cumhur İttifakını Mersin halkına şikayet ediyoruz. Bunun detaylarını önümüzdeki süreçte daha da büyüyerek Mersin’in hizmet almasının önüne engel koyanlara gerekli cevabı vereceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA