MİNİKLER İLKÇAĞDA SANATI TECRÜBE ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİKLER İLKÇAĞDA SANATI TECRÜBE ETTİ


 

Mersinli 10 minik öğrenci Kapadokya’da bir mağarada gerçekleştirilen sanat atölyesinde, insanların ilk çağda nasıl sanat çalışmaları yürüğünü uygulamalarla öğrendi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’den yola çıkan 10 minik öğrenci, Özel Mersin Kavram Ortaokulu ile Nevşehir Müze Müdürlüğü tarafından bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Mağara Alegorisi Tarihe Yolculuk isimli atölye çalışmasında eski tekniklerle sanat yaptı. Kapadokya Zelve Üzümlü ve Balıklı Kulüp'te gerçekleştirilen atölyenin Sanat Koordinatörlüğünü Ressam Aliye Altunbilek yaparken, minik öğrenciler, insanların ilkçağda nasıl sanat çalışmaları yürüttüğünü uygulamalı olarak tecrübe etti. Atölyede ayrıca doğal ve eski teknikler kullanılarak hazırlanan ilkel kıyafetler giyilirken, çamurdan 3 boyutlu minik heykeller ve oyuncaklar yapıldı. Etkinlik hakkında bilgi veren projenin sanat koordinatörü Ressam Aliye Altunbilek, yaptıkları çalışmalarda öğrencilerin arkeoloji, tarih, sanat, coğrafya gibi birçok farklı konuda tecrübe sahibi olduğunu kaydetti. Atölyeye çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Altunbilek, "Çocukları bu etkinliğe hazırlamak için ilk süreçte bazı provalar yaptık. Provalar sırasında öğrenciler arkeoloji ve tarih konusunda önemli bilgiler edindiler. Çocuklarımızı o tarihi ortama hazırladıktan sonra uygulamaya geçerek atölyemizi gerçekleştirdik. Bu program ile çocukların sanatı ve kültürü görerek, bizzat yaşayarak, dokunarak o anda ve mekanda daha etkili öğrenmelerini sağlamayı amaçladık. Geri dönütler çok olumluydu bu yüzden önümüzdeki süreçte de bu tarz atölye uygulamalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA