LİSE ÖĞRENCİLERİ, AKADEMİSYENLERİN ÖNÜNDE SUNUM YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİSE ÖĞRENCİLERİ, AKADEMİSYENLERİN ÖNÜNDE SUNUM YAPTI


 

Mersin Üniversitesi’nce (MEÜ) gerçekleştirilen 2’inci Uluslararası Akdeniz Sempozyumu’na katılan 14 lise öğrencisi, çok sayıda akademisyenin yer aldığı etkinlikte sunum yapmanın heyecanını yaşadı.

GİZEM EKİCİ

Çevreden ekonomiye, sağlıktan nükleer enerjiye, tarımdan sanayi ve ticarete, sosyolojik yapıdan spor ve sanata kadar birçok farklı konunun bilimsel bir ortamda tartışılıp kayıt altına alınması hedeflenen etkinlikte; her biri kendi alanında uzman olan akademisyenler sunumlarını gerçekleştirdi.
Sempozyuma tarih, sosyoloji ve edebiyat alanında hazırladıkları 12 makale ile katılan Mahmut Arslan Anadolu Lisesi'nin 14 öğrencisi de profesör ve doçentlerin karşısında bilimsel sunumlarını yapmanın heyecanın yaşadı. Öğrencilerin tecrübeli birer akademisyen gibi sakin kalarak konularına odaklanması dikkat çekti.
Bilgiyi ezberlemeyip ona ulaşan bir nesil hayal ettiklerini belirten Okul Müdürü Ali Kamil Şalcı, "Öğretmen derste ezber yaptıran, işlem çözen değil, öğrencilere hayat yolculuklarında kılavuz olandır. 14 öğrencimiz uluslararası bir sempozyumda 12 akademik makaleyi sunma başarısını gösterdi. Öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrenci sunumlarının kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Sempozyum Genel Koordinatörü Prof.Dr. Durmuş Ali Arslan ise "Bilimin tabana yayılması, gençlerin bu konuda desteklenmesi bizim için çok önemli. Bilim kurulumuzun incelemesi sonucu davet edilen öğrencilerin sunularını onlardan beklenmedik bir başarı ile savunmaları karşısında çok mutlu olduk. Karşımızda sanki yılların akademisyenleri vardı. Öğrencilerimizi diğer sempozyumlarda ağırlamaktan onur duyarız" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA