MECLİSTE GİZLİ GÜNDEM; İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE GİZLİ GÜNDEM; İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ!


 

Mersin’de seçim sonrası Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen imar düzenleme taleplerinin ardı arkası kesilmiyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 Yılı Mayıs Ayı toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Borçlanma talebi yetkisinin öne çıktığı meclisin 25 maddelik gündemini oluşturana asıl değişik talepleri ise yine imar düzenlemeleri oldu. 
Meclisin 14 gündem maddesi imar değişikliklerine ilişkin olurken, tamamı oy birliği ile kabul edilen düzenlemelerden sadece biri reddedildi.

İŞTE O DÜZENLEMELER!
Komisyonda görüşülen imar düzenlemelerinden, Anamur ilçesi, Nasraddin Mahallesi sınırları içerisinde Terfi Merkezi yapılmasına yönelik 1/5 bin ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Temizlik Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Yenişehir İlçesi, Menteş Mahallesi, 7890 ada, 1 Nolu parsel, 7891 ada, 9 Nolu parsel ve 7891 ada, 11 Nolu parsel numaralı taşınmazlar ve çevresine ilişkin 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklif de, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi sınırları içerisinde Bisiklet Yolu Projesine ilişkin  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Amatör Spora Destek Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Akdeniz İlçesi, Kent Merkezi Doğu Girişi 1. Kısım 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Akdeniz İlçesi, Sarıibrahimli Mahallesi, 159 ada 1 No.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Aydıncık ilçe sınırı dahilinde kısmi yapılaşmaya ilişkin Aydıncık Belediye Meclisi’nin 20.02.2017 tarihli ve 9 sayılı kararı ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Amatör Spora Destek Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Tarsus İlçesi, Dedeler Mahallesi, 845 Nolu parselde yer alan Eshab-ı Kehf Mağarası ve Mescidi Koruma Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Mezitli İlçesi, Mezitli Mahallesi, 752 ada 4 No.lu parselin güneyindeki kamuya terki sağlanmış alanın Eğitim Alanı’na (Anaokulu Alanı) dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Mersin İli, Mut İlçesi, Deveci Mahallesi, 871 ada 1 parsel, 872 ada 4 parsel, 873 ada 1 parsel, 874 ada 1 ve 2 parseller ve 876 ada 1 parsele ilişkin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Mut Belediye Meclisi’nin 08.03.2019 tarihli ve 25 sayılı kararı ile onaylanan; Mersin İli, Mut İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, 107 ada 243 No.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Toroslar İlçesi, Tırtar Mahallesi, 1010 ve 1012 No.lu parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun olumlu kararına istinaden mecliste oy birliği ile kabul edildi.

TEK İPTAL EDİLEN DÜZENLEME SİLİFKE’DEN OLDU
Silifke İlçesi, Tosmurlu Mahallesi, 722 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Temizlik Komisyonu’nun da olumsuz kararı ile mecliste de oy birliğiyle reddedildi.

OLDU BİTTİYE GELMESİN!
Mecliste ayrıca üyelerden, özellikle imar değişikliği talebine ilişkin gündem dışı önergelerin gündeme alınmaması için de çağrı yapıldı. Söz konusu düzenleme geçmiş dönemde de Büyükşehir Meclisi’nde uygulanmış, meclise teklif edilen önergelerin öncelikle komisyonda görüşülmesi ve ardından meclise gelmesi sağlanmıştı.  

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA