SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN ŞEHİR HASTANESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN ŞEHİR HASTANESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


 

1 Mayıs daveti yapmak için gittikleri Şehir Hastanesi’nde engellenen sağlık emekçisi sendika yöneticileri konuyla ilgili Adliye’ye giderek suç duyurusunda bulundular.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformunun hazırladığı 1 Mayıs mitingine çağrı bildirilerini Mersin Şehir Hastanesi’nde dağıtmak isteyen SES ve Mersin Tabip Odası yöneticilerinin engellendiği ortaya çıktı. Sağlık emekçileri suç duyurusunda bulunarak sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Konuyla ilgili Sağlık emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Başkanı Yılmaz Bozkurt ve Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen imzasıyla savcılığa verilen dilekçede, “Yemekhanelerde bildiri dağıtımı sırasında hastane güvenlik sorumlusu Hasan Hüseyin Akpulat tarafından bildirileri dağıtamayacağımız konusunda uyarılmış ve fiili engelleme ile karşılaşmış bulunmaktayız. Bunun üzerine Başhekim Yardımcısı Dr. Esra İslamoğlu ile görüşmeler yapılmış, başhekim yardımcısı bu hususta kendisinin yetkili olmadığını söyleyerek İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibat kurmuş ve nihayetinde bildiri dağıtmak suretiyle sendikal örgütlenme ve sendikal haklarımızı kullanmamıza engel olunmuştur. 
Tarafımızdan tutanak tutulmuş ve hastaneden ayrılmak zorunda bırakılmışızdır. Bu haliyle hastane güvenlik sorumlusu ve başhekim yardımcısı, hem uluslar arası sözleşmelerce tanınmış ve korunmuş olan hem de yasal ve sendikal bir hakkımız olan sendikal faaliyette bulunmamıza ve görevimizi yapmamıza keyfi ve hukuksuz bir şekilde engel olmuş ve suç işlemiştir. 
Sendika yönetici ve temsilcilerimizin yaptığı sendikal faaliyetler engellenemez. Sendikal çalışmaları engellemek suçtur! Bu engelleme kararını alan veya herhangi bir idari karar olmaksızın engelleme yapan, güvenlik personeli, daha sonra sorunu çözmesi amacıyla müracaat edilen başhekim yardımcısı, başhekim yardımcısının telefonla konuştuğu ve bu hukuksuzluğa son vermesi talimatını vermeyen amirin tespiti ve gerekli cezaya çarptırılması, hukuk devletinin bir gereğidir” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA