REZALET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

REZALET!


 

Silifke’de 2 yıl önce yüzde 59 zihinsel engelli kızı istismar ederek hamile kalmasına neden olan zanlılar yine tutuklanmadı. Aile mahkeme heyetine tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Silifke’de aynı mahallede oturan 5 kişi tarafından cinsel istismara uğrayan ve cinsel saldırıların sonucunda hamile kalan S.Ş.’nin duruşması Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılananlar sanıklar tüm taleplere rağmen yine tutuklanmadı. 

ADLİ TIP RAPORU SERBEST BIRAKTI!
2016’da yaşanan istismar olayı engelli kızın hamile kalması sonucu ortaya çıktı. Yapılan DNA testinin ardından bebeğin babasının hakkında dava açılan 5 zanlıdan biri olduğu kanıtlandı. Olayın ortaya çıkmasının ardından konu adli mercilere taşındı. Engelli kızın hamile kalmasına neden olan zanlı 7 tutuklu kaldı. Kimlik yaşı 23 olmasına rağmen zeka yaşı 11-12 olan engelli kız için Adli Tıp’ın vermiş olduğu, “Maruz kaldığı eylemin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilir” raporu zanlının serbest kalmasına neden oldu. Dün Silifke Adliyesi’nde görülen duruşmanın ardından zanlılar yine tutuklanmadı. Duruşma 28 Mayıs’a ertelenirken, mağdur kızın ablası mahkeme heyetine tepki gösterdi. 

İSTİSMAR ENGELLİ KIZ HAMİLE KALINCA ORTAYA ÇIKTI
Duruşmaya bakan eski hakimin tutukladığı zanlıyı, duruşmaya yeni atanan hakimin serbest bıraktığını belirten abla, “Biz olayı sonrasına öğrendik. Kardeşim psikiyatri ilaçları kullandığı için adetleri gecikiyordu. Biz bu ilaçlardan kaynaklandığını düşünüyorduk ancak aradan 3-4 ay geçtikten sonra devam edince, bu defa kadın doğuma götürdük. Burada yapılan tahlillerin ardından 16 haftalık hamile olduğunu öğrendik. Kardeşim rahatsızlığı nedeniyle çok şey hatırlamıyor. En son kim istismar ettiyse onun ismini verdi bize. Bize ilk olarak B.İ’nin ismini verdi. DNA testi yapıldığında çocuğun babası B.İ. çıkmadı. Sonrasında farklı isimler verdi. Biz de teyit etmek için sosyal medyadan bu kişileri gösterdik. 5 kişiyi tanıdı. 5 kişi için yapılan DNA testinin ardından F.B., çocuğun babası çıktı. Kardeşimin 5 kişi de aynı mahallede oturan yakın kişiler. Kardeşim yıllardır özel eğitim gören bir çocuk. Bunu mahalleden bilmeyen yok. Biz bu şahısların korunduğu düşünüyoruz" diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA