TARSUS’TA BİYOKÜTLE TESİSİ’NE GEÇİT YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA BİYOKÜTLE TESİSİ’NE GEÇİT YOK


 

Tarsus Belediyesi Meclisi Mayıs ayı Olağan toplantısı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

“BİYOKÜTLE TESİSİNE KARIŞIYIZ”

Toplantıda, müdürlük ve kadro derece değişikliği teklifi ile aylık pazar yeri tahsis ücretlerinin düşürülmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Bunun yanı sıra gündem maddelerinden Yeşil Mahalle’de mülkiyeti belediyeye ait olan ve geçen yıl meclis kararı ile satışa çıkartılan bir arazinin iptali ile ilgili teklif, meclis üyelerine sunuldu. Konuyla ilgili Başkan Bozdoğan, belediye hizmet alanının bu şekilde satılamayacağını belirterek, “Biz yatırımcının önünü kapatmıyoruz. Kurulacak biyokütle tesisine karışıyız. Kanserojendir. Firmalar şirketler fazla enerji isterler, çıkacak ürüne dikkat etmezler. Biyogaz sisteminde daha az enerji çıkar ama sağlıklıdır. Tarsus halkına zarar vermez” şeklinde konuştu.

“DENETLENİRSEK BİZİM BAŞARIMIZ O KADAR YÜKSEK OLUR”
Komisyon ile müdürlüklerden gelen diğer maddelerin de görüşülmesinden sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Meclis üyeleri, kendilerine hediye edilen kitap için Başkan Bozdoğan’a teşekkür etti. Toplantının sonunda söz alan Başkan Bozdoğan, halkın yerel yönetimde söz, yetki ve karar sahibi olduklarını belirterek, “Bunda üç önemli kriter vardı. Birincisi halka asla yalan söylememek, ikincisi halkı mutlaka ama mutlaka yönetime ortak etmek ve üçüncüsü de sorgulanabilir ve şeffaf olmaktır. Denetim açısında meclis üyelerimizin gerek beton imar gerekse diğer müdürlüklerle ilgili komisyonları zaten oluşturduk. Bu komisyonların bir eş değerini de halkımızdan oluşturacağız. Zaten bu konuda da verilmiş bir sözüm var. Ne kadar fazla denetlenirsek bizim başarımız o kadar yüksek olur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA