EKMEĞE ZAM GELDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEĞE ZAM GELDİ!


 

Zam yağmurundan ekmekte nasibini aldı! Artan fiyatlar nedeniyle mutfaktaki yangın artarak sürerken Mersin’de ekmeğe zam geldi!

HEDİYE EROĞLU

Satınalma gücü paritesine göre 65 puan ile Avrupa Birliği (AB) ortalamasının yüzde 35 altında kalan Türkiye’de vatandaşın alım gücü olmasa da zam yağmuru sürüyor! Son olarak Mersin’de bu haftadan geçerli olmak üzere ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 
Geçen yıl Mersin’de ekmeğe yapılan zam baskılar sonucu geri alınmıştı. Ancak Ramazan’ın ilk günü ülke genelinde uzun zamandır tartışılan ekmek zammı konusu hala çözüme kavuşmamışken Mersin’de ekmeğe yüzde 25 olmak üzere 25 kuruşluk zam geldi.
Gelen zam doğrultusunda daha önce 300 gram (pide) ekmek 2 TL iken 2,5 TL, 200 gram ekmeğin fiyatı ise 1 TL iken yüzde aratarak 1.25 TL oldu.
Ekmek fiyatına gelen zam simidi de vurdu. Simit fiyatı da 1,5 TL oldu. 
Sabah saatlerinde ekmek almak için fırına giden bir çok kişi zam şoku ile karşılaştı. Vatandaşın temel ihtiyaç konumunda olan ekmeğe yapılan zamma vatandaşlar tepki gösterdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA