“BELEDİYENİN GELİR-GİDERİNİ HALKLA PAYLAŞACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BELEDİYENİN GELİR-GİDERİNİ HALKLA PAYLAŞACAĞIZ!”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen CHP’li Vahap Seçer, önceki dönem belediye yönetiminin gelir-giderini, yaptığı harcamaları halkla paylaşacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

31 Mart seçimlerinde rakibi Cumhur İttifakı adayı MHP’li Hamit Tuna’ya yaklaşık 50 bin oy fark atarak koltuğu devralan CHP’li Vahap Seçer katıldığı bir televizyon programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Önceki dönem belediye yönetiminin hesaplarını inceleyip halkla paylaşacaklarını söyleyen Seçer, “Şeffaf belediyecilik örneği sergileyeceğiz. 3 ayda bir bilançomuzu halkla paylaşacağız. Nereye, ne harcadığımızı görsünler” dedi.

“BİR SEÇİM KAZANILDI, BU BAŞARIDIR”
Bir seçim kazanıldı, bir belediye başkanı seçildi. İlk etapta o parti ve aday için başarı olarak görülmesi, değerlendirilmesi lazım. Ama asıl bundan sonra yapılacak işler önemli. Verdiğiniz sözleri yerine getirir, kentin sorunlarına çare olur, insanları mutlu edip, güldürebilirseniz asıl başarı bana göre o zaman olacak. Onun için artık mazbatamızı aldık ve görevimize başladık. Rutin giden işler devam edecek bunun yanında yeni projeler, yeni uygulamalar yeni bazı stratejiler hayata geçecek. 

“HAK ETMEK GEREKİYOR”
İstemek önemli. Bunu samimi olarak istedim. Yapabileceğimi, başarılı olacağımı biliyordum,g örüyordum, inanıyordum. Bu seçim kazanmak için önemli bir durumdu ve oldu. Ben her şeyde istikrar, sabır, sebat ararım. Hak etmek gerekiyor. Tarlada izi olmayanın hasatta yüzü olmaz. Ben deneyimli bir siyasetçiyim. Siyasi başarılarınız nerede durduğunuza, ne söylediğinize, krizi nasıl yönettiğinize bağlıdır. Futbolda çok koşmak değil nerede hangi hareketi yapacağınızı veya topu nereye atacağınızı, gol atacaksanız durduğunuz yer önemlidir. Siyasette öyle. 

“İNSANDA YÜZ OLACAK”
Önce bizim için aday adaylığı ve adaylık süreci önemliydi. Beklide bu seçim sürecinden daha zorluydu. Benimle beraber 12 aday adayı arasında rekabet vardı. Herkes CHP gibi Mersin’de güçlü, önemli bir partinin adayı olmak istiyor, herkes kendini değer, yeterli görüyor. Bunlar doğaldır. Neticede bu insanlardan daha iyi olduğunuzu ortaya kaymanız, bunun için çalışmanız lazım. Sonuç itibariyle de aday oldum ev o günden bugüne bir birikimin üzerine koydum. Geçmiş yaklaşık 2,5 yıllık sürecin üzerine bir şeyler koyarak CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. Erken kalkan yol alır. Sokak çalışmalarında vatandaşa gittiğiniz zaman çok yadırganmıyor çünkü daha öncede gitmişsiniz. Genel bir kanaatim vardı, bunu görmesem aday olmazdım. İnsanda yüz olacak. Seçim sürecinde bunların faydasını gördük. 

“OYUMUZU YÜZDE 45’E ÇIKARTTIK”
Her yere gittim. Çalışmalar bana keyfi verdi. İnsanlar yoğun ilgi gösterdi. Bu seçimlerde farklı bir hava vardı. Kampanyamın içinde bunu söyledim. Siyasi hayatımın ne rahat kampanyamı yürüttüm. O günlerde seçimi alacağımı gördüm. Fark daha fazla olabilirdi. Burada ittifaklar yoktu. Karşımızda bir ittifak vardı. Elbette sandıkta ortaklaştığımız yapılar oldu. Bize destek olan, partiler, gruplar oldu. Yüzde 45 oy aldık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin son seçimlerde aldığı oy ortada. Yüzde 27 oy almışız. Bunun üzerine koyuyorsunuz ve başkan seçiliyorsunuz. Demek ki herkesin oyunu almışsınız. Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere, Halkların Demokrat Partisi, İYİ Parti, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir teveccüh geldi. Bu da size bir sorumluk veriyor. Uzlaşmacı bir kullanan adaylarımız seçimleri kazandı. Bu artık bir zorunluluk. Kavga etmek, insanları birbirine düşmanlaştırmak doğru şeyler değil. Kapsayıcı olmak gerekli. Artık önümüze bakalım, hizmetlere başlayalım istiyoruz. 

“SIKINTI GÖRDÜĞÜMÜZ NOKTA VARSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”
Telaşa gerek yok. Kanunlarla belirlenmiş bazı hallerde eğer denetim istiyorsanız müracaat edeceğiniz merciler bellidir. Böyle bir talepte bulunursunuz müfettişler gelirler incelemelerini yaparlar. Mesele bakış açısı yanlış. Belediye orada, hesap kitap orada. Kimsenin kaçtığı da yok. Önceki belediye başkanı koltuğu devretti. Gayrı resmi olarak göreve başladık ama dışarıdan fiili takipler yaptık. Daire başkanlıkları bize sunumlar yapacak, brifing verecek. Belediye hangi yöntemlerle idare edilmiş. Biz ne yapabiliriz, bunlara bakacağız. Önümüzdeki günlerde de geniş bir katılımlı toplantı yapacağız. Meclisimizi henüz yapamadık. Akdeniz itirazları devam ediyor. O yüzden gecikti biraz. Meclisimizi de toplayacağız. Burada da görev dağılımı yapacağız. Belediyenin bütçesini, gelirini-giderini, borcunu alacağını halkla paylaşacağız. Bunlar benim rakamlarım değil. Belediye bürokrasisinin önüme koyduğu rakamlarla halkın karşısına çıkacağız. Bundan sonra ne yapacağımızı anlatacağız. Eğer ki sıkıntı gördüğümüz nokta varsa gereğini yapacağız. Şeffaf belediyecilik örneği sergileyeceğiz. 3 ayda bir bilançomuzu halkla paylaşacağız. Nereye, ne harcadığımızı görsünler. Hem MESKİ’de hem Büyükşehir’de ciddi bir tasarrufa gideceğiz

“MERSİN’DE RAYLI SİSTEM OLMALI”
Yarım kalan projeler devam edecek. Kıyılarımız deniz yolu ulaşımına teknik olarak müsait değil. Geçtiğimiz dönemlerde belediye başkanları böyle vaatlerde bulundu ama vaatlerim arasında bu yer almıyor. Bir metro projesi var. Ulaştırma Bakanlığının projesi bu. Önceki dönem belediye başkanımız monoray istiyordu ama bakanlık bunu uygun gördü. Bu biraz zaman aldı. Biz bunu inşaat aşamasında döndüreceğiz. Bu süreç içerisinde farklı bir proje arayışımız da olabilir. Yer altı metrosu olsun isterim ama bu süreç içerisinde temel fikrim Mersin’de raylı sistem olmalı. Gerek hafif raylı sistem gerek yer altı metrosu olsun ama olmalı. 4 merkez ilçeyi birbirine bağlamamız lazım. Mevcut proje Soli’den Serbest Bölge arası yaklaşık 22 kilometrelik bir proje. Doğu-batı ekseninde ama zaman içerisinde kuzeye, Şehir Hastanesi’ne, yerleşim yerlerine bunları tali hatlar olarak zenginleştirmek istiyoruz. Ulaştım Master Planı yapıldı. Bunun üzerinden gideceğiz. Eksik gördüğümüz noktaları tamamlayacağız. Farklı değerlendireceğimiz bazı şeyler olacak. 

“FARK YARATAN PROJELER ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ”
İlk 100 günde gözle görünür fark yatacak projeler hayata geçireceğiz. Su fiyatları sorun. Bu sorunu çözeceğiz. 200 günde bir su faturalarında indirim görecekler. Aşevleri, mahalle mutfaklarına dönüşecek. Bunları yaygınlaştıracağız. Mersin Yatırımcı ve Girişimci Danışma Merkezi’ni kuracağız. Bunun çalışmalarına başladık. Esnaf Masası’nı kuracağız. Esnaf Odaları Birliği bu öneriyi getirmişti. Dün itibari ile çalışmalar başladı. Öğrencilerimize ilişkin toplu taşıma ücretlerinde bir indirim geliyor. Bunların çalışmalarını gerçekleştirdik, hayata geçirince açıklamasını yapacağız. 

“ÇALIŞAN KİMSE İŞİNDEN OLMAYACAK”
Personel sistemi değişti. Eskiden taşeron sistemi vardı şimdi belediye şirketlerinde istihdam ediliyor. Bir hayli şişmiş kadro var. Üst sınırda artık. Çünkü personel maaşları belediye bütçesinin yüzde 30’unu geçmemesi gerekiyor. Bizim çalışan işini yapan hiçbir belediye personeli ile bir sorunumuz yok. Bilakis bizim çalışan, işinin iyi yapan, liyakatli insanlara ihtiyacımız var. Orada bir sorunumuz yok ama diğer tarafta farklı bir durumda olan varsa değerlendirilecek. İnsanları incitecek, işinden edecek bir girişimimiz olmayacak. 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA