20 GÜNDÜR ÇİVİ ÇAKILMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

20 GÜNDÜR ÇİVİ ÇAKILMADI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapımına başlanan Kuvay-i Milliye Anıt Katlı Kavşağı’nda çalışmalar 20 gündür durdu.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, katlı kavşak projelerinin 4’üncüsü olan ve ‘Milli Egemenlik Katlı Kavşağı’ ismi verilecek olan Toroslar Katlı Kavşağı, vatandaşları canından bezdirdi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında temeli atılan kavşak çalışmasının seçimlerden önce biteceği söylendi. Geçtiğimiz günlerde yapılan incelemelerin ardından yüzde 70’i bittiği bildirilen kavşak çalışmalarının 20 gün önce durduğu öğrenildi.

SEÇİMLERDEN ÖNCE BİTECEK DENİLDİ

Kavşağın temel atma töreninde konuşan dönemin belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, tamamlanacağını belirten, “Temelini atacağımız, açılışını yapacağımız projelerimizin Toroslar ilçemize ve Mersinimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Temelini atacağımız Anıt Katlı Kavşağı’nın da 31 Mart yerel seçimlerinden önce tamamlanacağını ve hizmete sunulacağını buradan herkese müjdeliyorum” şeklinde konuşmuştu. Ancak seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen kalan yüzde 30’luk kısımla ilgili bir çalışma yapılmadı.

ESNAFTAN YENİ BAŞKAN SEÇER’E ÇAĞRI

Yaklaşık bir yıldır çalışmalardan kaynaklı kepenk kapatma noktasına gelen esnafın tek umudu CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. 20 gündür duran çalışmaların yeniden başlaması ve kavşağın bir an önce bitirilmesi için Başkan Seçer’e seslenen esnaf, kalan kısmı tamamlamayan eski Başkan Kocamaz’a ise tepki gösterdi. 

 

SAATTE 5 BİN 376 ARAÇ GEÇECEK

Proje ile 2030 Ulaşım Ana Planı çerçevesinde öngörülen kavşak yapısı genel itibariyle korunacak. Planlanan hemzemin sinyalize kavşak ile Okan Merzeci Bulvarı, Kuvayi Milliye Caddesi ve Mezarlık Caddesi arasındaki bağlantı sağlanacak. Okan Merzeci Bulvarı’nın dönel kavşak bölgesine bağlantısını sağlayan kavşak kolları ikişer şerit olarak tasarlanarak, hem ışıklarda depolama alanının büyütülmesi hem de sağa dönüş yapacak araçlara ışık durumuna göre öncelik verilmesi amaçlandı. Planlanan hemzemin kavşak bölgesinde dönel kavşağa gelemeden her iki yönde planlanan geri dönüş kolları sayesinde geri dönüş yapacak araçlar ışıkta beklemeyecek böylece kavşak göbeğinde trafik yoğunluğu azaltılacak. Saatte 5376 adet aracın geçeceği kavşakta, doğu–batı istikametinde battı-çıktı transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu ise 450 metre olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA