Vahap Seçer iş başı yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vahap Seçer iş başı yaptı


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer mazbatasını alarak göreve başladı. Koltuğu Başkan Kocamaz’dan devralan Seçer, “Mersin emin ellerde” mesajı verdi.

HEDİYE EROĞLU

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin Mersin’de Büyükşehir Belediyesi galibi CHP’li Vahap Seçer, mazbatasını alarak göreve başladı. 
MHP’den aday gösterilmeyince İYİ Parti’ye geçen ancak evrakları geç verildiği için aday olamayan Burhanettin Kocamaz’ın desteklediği Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz ve Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Hamit Tuna’yı, oyların yüzde 45,9’unu alarak geride bırakan Vahap Seçer mazbata töreninde adeta gövde gösterisi yaptı.
İlk olarak Mersin Adliyesi’ne gelen Vahap Seçer’i burada çok sayıda partili karşıladı. İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras’tan mazbatasını teslim alan Seçer’e yine çok sayıda partili eşlik etti. 

“BİZİM GÖREVİMİZ BİTTİ, VAHAP SEÇER’İN GÖREVİ BAŞLADI”
İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras mazbatayı vermeden önce kısa bir açıklama yaparak, “Mersin’de huzurlu bir seçimi başarıyla tamamladığımız için bizler sayın valimize, büyükşehir belediye başkanımıza tüm emek verenlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizim görevimiz burada bitiyor, bundan sonra Vahap Seçer’in görevi, hizmeti başlıyor. Hizmetlerinde başarılar diliyorum” dedi. 

“HEMŞERİLERİMİZİN GÜVEN VE İNANÇLARINI BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIZ”
Daha sonra mazbatayı teslim alan Seçer de gazetecilere kısa bir açıklama yaparak, “Bizimle tatlı bir rekabet içerisinde olan rakiplerimiz yasal haklarını kullandılar. İl ve ilçe seçim kurullarına itirazlar oldu ama sonuç itibariyle İl Seçim Kurulu da karar verdi ki; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP adayı Vahap Seçer kazanmıştır. Umut ediyorum bundan sonra bize güvenen, inanan hemşerilerimizin güven ve inançlarını boşa çıkartmayacağız. Artık mesai, hizmet başlıyor. Mersin’i ve Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor” dedi. 

PROTOKOL KURALLARI ALT ÜST OLDU
Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na giden Vahap Seçer, organizasyon eksikliği nedeniyle alanda zor anlar yaşadı. Protokol kurallarının alt üst olduğu törende güçlükle Büyükşehir Belediye zabıtası ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Seçer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından belediye hizmet binasına yürüdü.

KOCAMAZ: “BEKLEYE BEKLEYE AĞAÇ OLDUK”
Seçer’in Cumhuriyet Meydanı’ndan belediye binasına gelmesi partililerin sevgi gösterileri nedeniyle gecikince devir teslim için bekleyen önceki dönem Başkanı Burhanettin Kocamaz duruma tepki gösterdi. Makamda ‘Bekleye bekleye ağaç olduk” diyerek tepkisini dile getiren ve dışarı çıkmak isteyen Kocamaz kapıda Seçer ile karşılaşınca tekrar geri dönerek devir teslim törenine katıldı. 
Ancak aynı şekilde başkanlık makamında da organizasyonun sağlanamaması gergin anlara neden oldu. Zorlukla sağlanabilen sakinlik sonrası devir teslim töreninde ilk sözü Kocamaz aldı. 

KOCAMAZ: “BOYNUZ KULAĞI GEÇSİN”
Öncelikle sayın başkana hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Belediye başkanlığı hem çok zor hem de vebali çok ağır olan bir görevdir. Bu görevi yaparken hakkaniyetle yaptığınız sürece bazılarını karşınıza alır, bazılarını da yanınıza alırsınız. Ama benim sayın başkandan talebim boynuzun kulağı geçmesi. Yani bu hizmet atağının bizim de ötemizde daha da başarılı olması ve kazanının Mersin olması.

KOCAMAZ TALEPLERİNİ SIRALADI
Biz hakkaniyetle, gönül rahatlığıyla yaptığımız hizmetlerden dolayı gerçekten mutluyuz. Ama talebimiz, isteğimiz Mersin halkının daha da mutlu olabilmesi. Hizmetlerin kaldığı yerden artarak devam etmesi. Bizim devraldığımız belediye ile bugünkü belediye arasında fersah fersah bir mesafe var. Bütün planlarımız, projelerimiz hazırlanmış durumda. Vahap bey o konuda biraz daha şanslı. Ama fiziki projeler devam ederken başlattığımız sosyal, kültürel ve sportif amaçlı faaliyetlerin de devam etmesi, Mersin’in bir dünya kenti olma yolunda ki gayretlerinin sürdürülmesi. Biz bu belediyeyi kişilere bağlı değil, kurumsal bir yapı oluşturarak başkan kim olursa olsun burada kurulan sistem devam etsin amacıyla çok büyük gayretler gösterdik. Tarsus’ta başlattığımız çalışmaların bir kısmını buraya taşıdık. Kalite çalışmalarımız sürüyor. Yine özellikle sosyal projelerden ekmek fabrikasının kesintisiz olarak bundan sonra da faaliyetlerinin sürdürmesini talep ediyorum. Vatandaşımız bu konuda muzdarip ve gerçekten yapılan hizmetten mutlu. Bunun yanında dost eli marketin eğitim ile ilgili başlattığımız faaliyetlerin kesintisiz devam etmesini özellikle rica ediyorum. Tabi ki bunun yanında başlattığımız Dünya Engelsiz Kültür ve Sanat Festivali’nin, yine Tour Of Mersin ve Uluslararası Mersin Maratonu’nun devam etmesini özellikle rica ediyorum. Sayın başkana daha önce de söyledim; Mersin adına yapılacak her hayırlı hizmette biz kendisinin yanında olacağız, desteğimizi vereceğiz. ama dediğim gibi Mersin geleceğe yönelik emin adımlarla bir yol almaya başlamıştı. Barış, huzur ve kardeşlik konusunda çok büyük mesafeler kat edildi. İnşallah bundan sonrada inkitasız bir şekilde bu çalışmalar devam eder. Yolu ve bahtı açık olsun, Allah yar ve yardımcısı olsun, tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu. 

SEÇER: “KOCAMAZ’A YAPILAN, DEMOKRASİYE YAPILMIŞ BİR SUİKASTTIR”
Daha sonra söz alan CHP’li Seçer de, “Sayın başkana çok teşekkür ediyorum. Yaptığımı hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yarışta talihsiz bir şekilde ve bazı tertipler sonucu sayın başkan yarış dışı kaldı. Arzu ederdim ki demokrasi adına böyle bir hadise ile Mersin karşılaşmasın. Bu demokrasiye yapılmış bir suikasttır. Bunu o zamanda söyledim. Ancak diğer taraftan demokrasi yarışı ufak tefek münferit birkaç hadisenin dışında kimsenin burnunun kanamadan bitmesi hepimiz adına, Mersin adına, ülkemiz adına sevindirici.

“ENDİŞE DUYMAYIN, BELEDİYE EMİN ELLERDE”
Bu yarışın kazananın CHP ve adayı Vahap Seçer olmuştur ama aslında Mersin, Türkiye kazanmıştır. Sayın başkanın takdir ettiğimiz hizmetleri vardır. Kendinin de özellikle altını çizdiği vatandaşın, halkın, mazlumun, fakirin, fukaranın yararına olan her türlü proje ve faaliyet devam edecektir. Sayın başkan endişe duymasın belediye emin ellerdedir. Sayın yurttaşlarımız endişe duymasın belediye emin ellerdedir. 
Elbette ki biz daha iyisini yapma iddiasıyla vatandaşlarımızın bize güvenmesini istedik ve bu güveni de aldık, seçimi kazandık. Sayın başkanın Mersin’e verdiği ve daha önce ki başkanların verdiği hizmetleri çok ötesine taşımak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Demokrasi eğer iyi anlaşılmışsa, iyi sindirilmiş ise bir bayrak, hizmet yarışıdır. Bunun bilincindeyim. Daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Eminim ki sayın başkan bunları gördükçe de bizlerle iftihar edecektir. Ancak benim hemşerim değerli başkanımız önemli bir belediyecilik duayenidir. Tarsus’ta ve Mersin’de uzun yıllar hizmetlerde bulundu. Önemli deneyimleri vardır. 5 yıllık süre içerisinde Mersin’e dair önemli projeleri vardır. Bende kendisine daha önce rica ettim, Mersin adına mutlaka kendisinden, deneyimlerinden, görgüsünden, Mersin’e dair projeksiyonlarından faydalanmamız Mersin açısından çok önemlidir. Umut ediyorum ki bundan sonraki süreçte de diyaloglarımız ile bunu sağlayacağız. Bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamında kendisine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Koltuk bir kardeşinde, emin ellerdedir. Kendisi bizim belediye başkanımız olarak elbette ki saygı duyduğumuz bir ağabeyimiz, büyüğümüzdür, bununda böyle bilinmesini isterim” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Burhanettin Kocamaz ile Vahap Seçer birbirlerine karşılıklı hediyeler sundu. Daha sonra Kocamaz belediye mührünü yeni Başkan Seçer’e teslim etti. 

BELEDİYE İÇİ VE DIŞINDA SIK SIK ARBEDE YAŞANDI
Kocamaz’ın başkanlık makamından ayrılması ile Vahap Seçer de belediye binası önünde toplanan kalabalığa balkon konuşması ile seslendi. Ancak Seçer’ın balkon konuşması esnasında hem belediye içerisinde hem de belediye önünde çok sayıda arbede yaşandı. Gergin anlar nedeniyle kısa süreli tartışmalar yapılırken zabıta görevlileri partilileri sakinleştirmekte zorlandı. 

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER DÖNEMİ BAŞLIYOR”
Seçer ise balkon konuşmasında, “Mersin’de yeni dönem başlıyor. Herkesin belediye başkanı Vahap Seçer dönemi başlıyor. Herkes kendini rahat hissetsin. Hangi etnik yapıdan, siyasi görüşten, mahalleden, köyden olursa olsun, hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun benim vatandaşım Vahap Seçer’in kardeşi olduğu bilincinde olsun. Artık hizmet dönemi. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Ben seçimi kazandığım zaman davul çaldırmayacağımı söylemiştim ve bunu da yaptım. Şöyle söylemiştim; benim davul çaldıracağım an, hizmetlerime başlarım, birer birer verdiğim sözleri yaparım, insanlar şunu söyler, ‘Allah razı olsun Vahap Seçer’den, halkı, memleketi, Mersin için çalışıyor’, onu dedikleri anda işte o zaman davul çaldırırız. İşte o zaman mutlu oluruz. Hemen süratle çalışmalara başlayacağız. Bir mali tabloya bakacağız çünkü sözlerimiz çok büyük. Ne dedik, ‘sıra dışı bir belediye başkanı geliyor, sıra dışı bir belediyecilik olacak, Vahap Seçer’den çok şey bekleyin’ dedik. Bence önce bir israftan kaçınalım. Şöyle bir tasarrufu önleyelim. Kaynakları daha akıllı kullanalım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı bize emanet ona helal getirmeyelim. Ne demiş yaradan, ‘Her şey ile gel affı mümkün ama karşıma yetim hakkı yiyerek gelme’. Bu bizim öncelikli şiarımız olacak. Önemli projelerimiz var, bunları sizlerle seçim döneminde paylaştık, hayata geçireceğiz” dedi. 

“İLK 100 GÜNDE VERDİĞİMİZ SÖZ YERİNE GELECEK”
Konuşmasında ilk 100 günde öncelikli olarak yapacağı çalışmalara da değinen Seçer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiç merak etmeyin sizlerin duygularına tercüman olan bir belediye başkanı geliyor, sizin duygu ve düşüncelerinize tercüman olacağım. Süratle ilk 100 gün içinde yapacaklarımız var. Herkes su fiyatlarından şikayetçi. İlk 100 günde su fiyatları düşecek. Öğrenciler, gençler, ‘toplu taşıma ücretleri harçlığımızda epey bizi sıkıntıya sokuyor’ diyor. Onlarla ilgili ilk 100 günde düzenleme gelecek. İnsanların en büyük sorunu çocuklarına işsizlik, aşsızlık. Biz de şunu söyledik, yatırımcı belediyecilik, yatırımcı bir belediye başkanı olarak Mersin’i bir yatırım üssü haline getireceğiz. Onun için ilk etapta Mersin Yatırımcı Girişimci Merkezi’ni kuracağız. Hemen ayağımızın tozuyla Mersin’e nasıl yatırımcı çekebiliriz onların arayışına gireceğiz. Yine ilk 100 günde 65 bin esnafımız var. Ekonomimizin itici gücü, onlara ilişkin, belediye ile olan iletişimlerini çarçabuk sağlamak, sorunlarına çare olmak için Esnaf Masası’nı oluşturacağız.
Sosyal belediyecilik,bizim yani sosyal demokratların en önem verdiği konuların başında gelir. Bu kentin fakirine, fukarasına bu kentin garibine, gencine, yaşlısına, engellisine, kadınına, çocuğuna sahip olacak projeleriz hayata geçecek. Kadınları ve çocukları çok önemsiyorum. İlk 100 günde verdiğimiz söz yerine gelecek. Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı kurulacak ve başında bir kadın daire başkanı olacak. 
Kadınlarımızın sorunu çok, kadınlarımız baskı, şiddet görüyor, ekonomik sıkıntıda eziliyor, savaşlarda o analar ağlıyor. Ağlayan analar aynı analar. Bunun CHP’lisi, HDP’lisi, AK Partilisi yok. Hepsi bizim anamız. Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Çabucak gençlik etkinlik merkezleri kuracağız. Gelsin çocuklarımız orada internete ücretsiz erişsin. Kültür, sanat, spor faaliyetlerinde belediye onlara yardımcı olsun. Bütün projeleri bir bir hayata geçireceğiz.
Yenilikçi belediyecilik dedik. Çağdaş bir Mersin’de yaşamak herkesin hakkı ve arzusu. Temiz bir çevrede yaşamak bir anayasal hak, hemen bunu uygulamaya koyacağız. Artık rantın, paranın, karın değil, insanın öncelendiği bir belediyecilik anlayışı olacak. Daha düzenli bir Mersin olacak. Şeffaf belediyecilik ile hesap verebilir olacağız. Denetlenebilir olacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Katılımcı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Demokrasiden bahsediyor, ağzımız dolu dolu konuşuyoruz. Lafta kalmayacak, uygulamada da katılımcı bir demokrasi anlayışı göstereceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, vatandaşın ne dediğine kulak vereceğiz. onlarla beraber Mersin’i yöneteceğiz. Ankara ile ilişkilerimiz iyi olacak. Kimse ile hesabımız yok. Kimseden rövanş almaya gelmedik. Kimse ile husumet, kavga içerisinde değiliz. Biz Mersin’i bir huzur, barış, kardeşlik kenti yapma peşindeyiz. Ben şunu istiyorum; vatandaşlarım huzurlu, mutlu olsun. Her yurttaşımın, hemşerimin bir işi, aşı olsun, akşam evine götüreceği lokması olsun,sıcak bir yuvası, bir ailesi olsun. Bunun için mücadele edeceğiz. Artık çok konuşma dönemi bitiyor. Çok konuştuk, 3 aydır konuşuyor, her yerde anlatıyoruz. Benim bir anlayışım vardır, çok konuşan, hiç iş yapmayan adamdan pek hazmetmem açık söyleyeyim. Artık sözü bitiriyoruz, icraata, hizmetlere başlıyoruz. Mersinli hemşerilerim şunu unutmasın; bizlerin hizmetlerini gördükçe, Mersin’i sahiplendiğimizi gördükçe, Mersin için, yurttaş için, garip için çalıştığımızı gördükçe şunu diyecek; ‘ben Vahap Seçer’e oy vermedim ama helal olsun, iyi bir belediye başkanı, inşallah bir dahaki seçimlerde oyum Vahap Seçer’e olacak’ inşallah bunu dedirteceğiz evvel Allah”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA