YAPACAK ÇOK İŞ VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAPACAK ÇOK İŞ VAR!


 

CHP’li Macit Özcan’ın 1999’dan itibaren 15 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu ancak 2014’te Burhanettin Kocamaz’a kaptırdığı koltuğu geri alan Vahap Seçer bugün mazbata alarak görevine başlayacak.

Hediye Eroğlu

31 Mart yerel seçimlerinde Mersin'de Türkiye seçim tarihine geçen gelişmeler yaşandı. MHP’den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Burhanettin Kocamaz'ın adaylığı kabul edilmedi. İYİ Parti’li Ayfer Yılmaz Demokrat Parti’nin adayı olarak yarışa dahil olurken, AKP'nin aday çıkarmadığı kentte Cumhur İttifakı MHP’li Hamit Tuna ile seçime girdi. Ayfer Yılmaz ve Hamit Tuna’nın ardından Büyükşehir yarışının 3’üncü ismi Vahap Seçer oldu. 

“2,5 YILDIR HAZIRLANIYORUM”
CHP ise Macit Özcan’ın 1999’dan itibaren 15 yıl koltukta oturduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 2014’te kaptırdığı Burhanettin Kocamaz’dan geri almak için iki dönem milletvekilliği de yapan Vahap Seçer’i aday gösterdi. 
Bir röportajında 2,5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına hazırlandığını belirten Seçer, 31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 45,30’una tekabül eden 467 bin 950 oy alırken, en yakın rakibi Hamit Tuna 420 bin 636 oy alabildi.

CHP SEÇER KADAR BAŞARILI OLAMADI
Ancak Seçer’in partisi il genelinde aynı başarıyı gösteremedi. İl genelindeki 13 ilçenin 8’ini MHP kazanırken,2’sini AKP kazandı. CHP ise kentin batı kesimindeki Silifke’yi kaybederek merkezde kalesi olan Yenişenir ve Mezitli ile 25 yıl sonra Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus’u kazanabildi. Bu durum Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Vahap Seçer’in elini kolunu bağladı. Mecliste çoğunluk üye sayısı Cumhur İttifakı’na geçmiş oldu. 

SEÇER VE EKİBİNİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR
İtirazlar nedeniyle mazbatasını gecikmeli olarak bugün alacak olan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibini zor bir 5 yıl bekliyor! Adliyedeki mazbata töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na giderek çelenk bırakacak olan Seçer, daha sonra belediyeye geçerek iş başı yapacak. 15 yıllık Macit Özcan döneminin özellikle son yıllarında Özcan ve CHP’ye yönelik eleştiriler, tepkiler Seçer’in omuzlarına yüklenen sorumluluğu arttırırken, mecliste muhalefette kalması da etkin ve verimli bir çalışma dönemi geçirmesine yönelik endişeleri büyütüyor. Kentin yıllardır kangren olmuş sorunları çözüm beklerken Seçer ve ekibini zor günler bekliyor. Vahap Seçer’in ekibiyle ilgili bugüne kadar kamuoyunda bilgi paylaşmaması ise dikkat çekiyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA