MERSİN GİRİŞİMCİ LİMANI İÇİN GÜÇLER BİRLEŞTİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN GİRİŞİMCİ LİMANI İÇİN GÜÇLER BİRLEŞTİRİLDİ


 

Mersin üniversiteleri bölge girişimciliğini geliştirmek için güçlerini birleştirdi. MEÜ bünyesinde kurulan Genç Girişimci Merkezi (Girişimci Limanı) ile Mersin girişimcilikte güçlenecek.

Haber Merkezi 

Mersin Üniversitesi ile Çağ Üniversitesi arasında girişimcilik alanında ortak çalışmalar yapmak üzere işbirliği protokolü imzalandı.
Çağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulan Genç Girişimci Merkezinin diğer adıyla Girişim Limanının Mersin’in ulusal girişimcilik ekosisteminde önemli çalışmalara imza atacak merkezlerden biri olacağına ve Çağ Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin bu protokol ile yapılacak çalışmaların bir ortağı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Çamsarı, yükseköğretim mezunu genç sayımızın her geçen gün arttığını ve bu eğitimli neslin fikirlerinin katma değeri yüksek girişimlere dönüşmesinin bölge ve ülke ekonomisine katkısının son derece önemli olduğunu söyledi.

GİRİŞİM LİMANI BÜYÜK FIRSAT
Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay ise Mersin Üniversitesi tarafından atılan bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını ve iki üniversite çatısı altında gerçekleştirilecek çalışmalar ile Mersin’in girişimcilikte güçleneceğini belirtti. Prof. Dr. Ay,  en kısa zamanda Girişim Limanı’nı ziyaret edeceğini de dile getirdi.
2018 yılında faaliyete başlayan  merkezin Mersin ve Çukurova bölgesi için büyük bir fırsat olduğunu belirten Girişim Limanı yöneticisi Selahattin Ciritci ise merkez çatısı altında girişimcilik konusunda güncel olan tüm çalışmaları hayata geçirdiklerini hatta startup weekend ve oyun hackhatonu gibi etkinlikleri gerçekleştirerek ilklere imza attıklarını ve katma değeri yüksek ve teknoloji odaklı girişimleri ve fikirleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.
Protokol bölgedeki girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandırmak amacıyla düzenlenen girişimcilik merkezi faaliyetleri, eğitimler, yarışmalar, etkinlikler, uluslararası eğitim ve etkinlikler, toplantılar, sosyal aktiviteler ile alana katkı sağlayacak akademik çalışmaları içeriyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA