BÜYÜKŞEHİR’İ ALAN CHP MECLİSTE MUHALEFETE DÜŞTÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İ ALAN CHP MECLİSTE MUHALEFETE DÜŞTÜ


 

CHP Mersin’de 5 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazandı. Ancak 13 ilçenin 8’inin MHP’ye ve 2’sinin de AKP’ye kaptırılması ile CHP Büyükşehir belediye meclisinde muhalefete düştü!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 3 adayın kıyasıya yarıştığı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sorunsuz tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre; Mersin’de son 3 yerel seçimde olduğu gibi değişim, 31 Mart’ta da devam etti. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre CHP 5 yıl sonra yeniden Büyükşehir’i kazandı. Ancak Büyükşehir meclisinde muhalefette kaldı!

3 ADAY YARIŞTI

AKP’nin Adana, Osmaniye ve Manisa'yla birlikte MHP'yi destekleyerek aday çıkarmadığı 4 kentten biri olan Mersin’de CHP-İYİ Parti ittifakı da sağlanamadı. CHP’nin adayı iki dönem milletvekilliği yapan Tarsus’lu Vahap Seçer olurken, Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Toroslar’da 3 dönem 15 yıl belediye başkanlığı yapan Hamit Tuna oldu.

2014 seçimlerinde MHP adayı olarak girdiği Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanarak 15 yıl sonra CHP’den koltuğu alan Burhanettin Kocamaz ise partisinin 2019’da yeniden aday göstermemesi üzerine İYİ Parti’ye geçti. Ancak Kocamaz’ın adaylık başvurusu geç yapılınca Yüksek Seçim Kurulu başvuruyu kabul etmedi ve Kocamaz aday olamadı. İYİ Parti yaptığı açıklamayla Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz’ı desteklediğini kamuoyuna duyurdu.

HDP ise büyükşehirde aday çıkarmadı.

CHP BELEDİYEYİ KAZANDI, MECLİSTE MUHALEFETE DÜŞTÜ!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yüzde 45.06 ile 476 bin 121 seçmenin oyunu alan CHP’li Vahap Seçer kazanırken, MHP 8 ilçe, CHP 3 ilçe ve AKP ise 2 ilçe kazandı. Ancak bu sonuçlara göre 78 üyesi bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP muhalefete düşmüş oldu.

HDP’nin büyükşehir için aday çıkarmadığı düşünüldüğünde, Mersin’de seçimin kaderini İYİ Parti ve HDP seçmeni belirlemiş oldu.

MERSİN ‘HAYIR’ DEDİ

Öte yandan 16 Nisan 2017’de yapılan anayasa değişikliği referandumunda Mersin’den ‘hayır’ oyu çıkmıştı. Referandumda ‘evet’ kampanyası yapan ve son yerel seçimlerde yüzde 60 olan AK Parti-MHP oyu, referandumda yüzde 35’e düştü.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA OYLAR ERDOĞAN’A

24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Mersin’de en yüksek oy Erdoğan’a çıktı. Muharrem İnce ile Erdoğan arasında yalnızca 5 bin oy fark vardı. HDP ve İYİ Parti de birbirlerine çok yakın oranlarda oy aldılar.

MİLLETVEKİLLİĞİNDE BABAŞA BAŞ BİR YARIŞ OLDU

24 Haziran’daki milletvekili seçimlerinde ise iki ittifak birbirine yine çok yakın oylar aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA