31 MART’TA SANDIKLAR AVUKATLARA EMANET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

31 MART’TA SANDIKLAR AVUKATLARA EMANET


 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Mersin Barosu tarafından sandıkta görevlendirilecek olan avukatlara, Oy ve Ötesi Derneği tarafından ‘Seçim ve Sandık Güvenliği Eğitimi’ verildi.

Haber Merkezi

Avukatların ve farklı meslek gruplarının katılımıyla Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen Seçim ve Sandık Güvenliği Eğitimi’nin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemiz açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Her seçim döneminde farklı bir seçim sisteminde oy kullanmaya çalışıyoruz, demokrasinin ilkelerini işletmeye çalışıyoruz. Mersin Barosu olarak, çoğulcu demokrasiyi ve herkesin seçime girebilmesini savunuyoruz. Ancak Mersin, seçime katılamayan adaylar konusunda Türkiye gündemine oturdu. Demokrasi konusunda ciddi bir sıkıntımız var. Bütün adaylar en demokratik hakları olan seçilme haklarını kullanabilmeli ve onlara inanan insanlar da oylarını özgürce kullanabilmeli” diye konuştu.

“ÜLKEMİZE DEMOKRASİYİ OTURTMAK ZORUNDAYIZ”

En son 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde avukatlarla seçim güvenliği konusunda bir çalıştay yaptıklarını hatırlatan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,  “Önümüzdeki yerel seçimler için yapmış olduğumuz çalıştayda da meslektaşlarımıza ve diğer katılımcılara, sandık güvenliği için neler yapmamız gerekiyor? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Konularında eğitim veriyoruz. Çünkü atanan sandık başkanlarına dahi insanların güveni kalmadı. Bu nedenle sizlerin, demokrasinin çarklarının işlemesi için verilen her oyun demokrasiye hizmet etmesi için nasıl kullanılması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Bu konuları bilmeyen vatandaşlarımıza, iradelerini sandığa tam yansıtabilmeleri için biz avukatların yardımcı olması gerekiyor. Mersin Barosu avukatları olarak bu işe gönüllü olarak giriyoruz. Ülkemize demokrasiyi oturtmak ve demokrasinin ilkelerini kurgulamak zorundayız. Bu eğitim seçim sürecinde, oy sayımında, oyların heba edilmemesi için ve sandık güvenliği için çok önemli. Bu eğitim sürecini bu nedenle çok önemsiyoruz. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde sahada olacağız. Eğitimimiz 1 hafta boyunca periyodik olarak sürecek. Seçimlerin herkes açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Oy ve Ötesi Derneği’nden Rukiye Göksu tarafından katılımcılara sandık güvenliğinin sağlanması konusunda bilgiler verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA