23 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

23 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI!


 

Mersinli iş insanları 2006’da Turizm Bölgesi ilan edilen Karboğazı’nda alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması için çağrı yaptı.

SONER AYDIN

Mersin’de yıllardır çivi çakılmayan yatırımlar arasında yer alan Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, 23 yıldır alt ve üst yapı hizmeti bekliyor.

Türkiye genelinde son ilan edilen 24 turizm gelişme bölgesi arasında yer alan Karboğazı’nın, Akdeniz Bölgesi’nde 5 milyon turiste hitap edecek kış ve kayak turizm merkezi konumuna ulaşması hedefleniyor. Bölgenin en büyük avantajı Adana, Mersin ve Niğde'ye birer saat uzaklıkta olması. Bu sayede turizm yatırımcısı konuklarının birer saatlik uzaklıktaki bu kentlerde termal, deniz ve güneş turizminden de faydalandırabilecek. Yeni Teşvik Yasası kapsamında turizm yatırımlarından teşvik ve destek alacak bölgeler arasında yer alan Karboğazı, 2 etap olarak planlandı. İlk olarak 2 adet kayak pisti yapılması planlanan tesise 2 adet daha kayak pisti konulması planlanıyor.

Kar kalınlığının bin 500 rakımda 120, 3 bin rakımda ise 2,5 metreye ulaştığı bölgenin kayak turizmi açısından önemli bir merkez haline gelecek. 1/100 binlik planlara da işlenen bölge doğal yapısı nedeniyle sağlık turizmi açısından da büyük avantaja sahip.

EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM

Vatandaşlar Mersin, Adana ve Niğde'ye birer saat uzaklıkta yer alan bölgeye ulaşmak için çamurlu yollardan geçmek zorunda kalırken, kayak merkezine ulaşım ise bir hayli zor. Yolun dar ve çamurla kaplı olması nedeniyle araçlar yaklaşık 5 kilometre uzakta durmak zorunda kalıyor. Bölgeye yatırım talep eden iş dünyası yeni seçilecek olan Büyükşehir Belediye Başkanının soruna el atmasını istiyor.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) de, 23 yıldır yatırım bekleyen bölgede inceleme gerçekleştirdi. İş insanları adına açıklama yapan Başkan Hasan Engin, “Tesislerin kurulacağı bölgeye yol, su ve elektriğin bir an önce götürülmesi gerekiyor. Bunlar olmazsa yatırımcı kesinlikle bölgeye ilgi göstermez. Tahsislerin ücretsiz olması gerekiyor. Çok güzel bir alan. Hem yüksekliği hem kar kalınlığı hem de kar süresinin uzun olması nedeniyle çok verimli bir tesisimiz olabilir. İlk beş içerisine girebilecek bir konuma sahip. Burası yaz aylarında yayla turizmi için de kullanılabilir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA