BİLİM İNSANI TANER, KADAVRASI İLE IŞIK OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİLİM İNSANI TANER, KADAVRASI İLE IŞIK OLACAK!


 

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren, Mersin Üniversitesi’nin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Fadime Taner, bedenini MEÜ Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışlayarak, bilime ışık olmaya devam ediyor.

Hediye EROĞLU

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ), 26 Aralık 2018 tarihinde vefat eden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Fadime Taner için Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.
MEÜ’den yapılan açıklamaya göre törene; Üniversite Kurucu Rektörü Prof. Dr. Vural Ülkü, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, öğretim üyeleri, Prof. Dr. Fadime Taner’in ailesi ve yakınları katıldı.
Prof. Dr. Fadime Taner’in Mersin Üniversitesi’nin ruhunun oluşmasında önemli bir katkısı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vural Ülkü; “Fadime Hocayı 1983’de Adana’ya geldiğimizde tanıdım. Fadime Hoca, insanın tanımaktan mutlu olduğu ender insanlardan birisiydi. Mersin Üniversitesi’nin bir ruhu oluştuysa onun çok büyük bir katkısı var. Hem iyi bir bilim insanı, hem iyi bir insan ve çok iyi bir araştırmacıydı. Üniversitemiz ona minnettardır. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum,  başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Taner’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ise; ‘’Bundan yaklaşık 4 yıl önce emeklilik töreni için bir araya geldiğimiz hocamızın vefatı sonrasında bugün anma törenindeyiz. Maalesef kısa bir emeklilik süreci geçirdi. Öğrencileri ve hoca arkadaşlarıyla ilişkileri çok verici ve yapıcıydı. Üniversitemiz adına, anısı önünde saygıyla eğiliyor, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı da Prof. Dr. Taner'in Fakülte ve Üniversitemiz için katkısına değindi. Prof. Dr. Akdağlı, “Fadime hocamız, hakikaten aykırı, sıra dışı, fevkalade yüreği, gözü ve gönlü güzel, dürüst bir insandı. Başımız sağ olsun, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.
Prof. Dr. Fadime Taner’in bedenini MEÜ Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışlamasından dolayı söz olan, Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeliha Kurtoğlu Olgunus ise; “Fadime hocamız, yaşama veda etti ama sanıyor musunuz ki bilime ışık olmayacak, insanların yaşamına katkı sunmayacak. O buna devam edecek. Yüzlerce öğrenci ve cerrahın eğitimine katkıda bulunacak. Tüm sevenleri bundan sonraki süreçte Tıp Fakültesi mezunu olup, birilerinin yaşamına dokunan hekimlerin sunduğu sağlık hizmetinin içerisinde Fadime hocayı bulacaksınız. Fadime hocamız artık bize emanet ve bizimle birlikte yaşamaya devam edecek” dedi.
Anma töreni çalışma arkadaşları, yakınları ve ailesinin Prof. Dr. Fadime Taner ile yaşadıkları anıları paylaşması ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA