AWOX’TAN MERSİN’E 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AWOX’TAN MERSİN’E 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIM!


 

Can Holding, Awox markasıyla teknoloji alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha kattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Can Holding bünyesinde bulunan Awox markasının beyaz eşya sektöründe yerli üretim gerçekleştireceği ve 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı fabrikanın kurulacağı alanın tapusunu gerçekleştirilen törenle Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can’a bizzat verdi. Çeşitli sektörlerde yatırımlarına devam eden Can Holding, Awox markasıyla teknoloji alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha kattı.  

HEDEF: YERLİ ÜRETİM 
Daha önce Doğu Anadolu’nun önemli ihtiyaçlarından “Yenidoğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi” projesini hayata geçiren Can Holding; birisi Lüleburgaz, diğeri Mersin’de olmak üzere buzdolabı, çamaşır makinası ve bulaşık makinası gibi beyaz eşya üretimi yaparak yerli üretim hedeflerini gerçekleştirebileceği bir fabrikanın inşaatına başlıyor.

3 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI OLACAK! 
Mersin’in Tarsus ilçesindeki 3 Organize Sanayi Bölgesi’nde; toplam arazisi 133 bin metrekare, kapalı alanı ise 100 bin metrekare olması planlanan fabrika bölgede 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. 

TAPU TAHSİSİNİ SANAYİ BAKANI YAPTI
İnşaatına en yakın zamanda başlanacak olan fabrikanın tapu tahsisi geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Awox Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can’a verildi. 
Lüleburgaz ile Tarsus’ta kurulacak ve yüzde yüz yerli üretimin hedefleneceği fabrikalar için yaklaşık 100 milyon dolar harcanacak. Ürün tasarım ve testlerini kendi tesislerinde gerçekleştireceklerini açıklayan Awox Yönetimi Kurulu Başkanı Murat Can, “Kalip ve patentlerimizle birçok ürüne "Türk malı" damgası vurabiliyoruz, bu da ülke ekonomisine ayrı bir katma değer sağlıyor" şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA