GİRİŞİMCİ KÖY KADINLARINA LAVANTA DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİRİŞİMCİ KÖY KADINLARINA LAVANTA DESTEĞİ


 

Tarsus Belediyesi tarafından desteklenen ve ESKADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği‘nin ‘’Üreten Köy Kadınları – Ardıçlı” projesi kapsamında Ardıçlı Mahallesi kadınlarına Lavanta fidesi desteği verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ESKADE derneğinin girişimleri ile Ardıçlı Mahalesi’nde Mart ayında 21 kadına taşımalı eğitim sebebiyle kapalı olan okulunun bahçesinde  Tarım İlçe ve Halk Eğitim Müdürlüğünce Endemik Bitki yetiştiriciliği kursu düzenlendi. Sonrasında kursu bitirip sertifika alan köy kadınları arasında arazilerinde ekim yapabilecek kişiler seçildi. Amacı bu bölgede genç göçü oluşumunu engellemek ve kadınlara istihdam sağlamak olan Proje kapsamında, farklı coğrafyalardaki ünlü Lavanta bahçeleriyle yarışacak bir konuma ulaşmayı  hedeflemektedir.  

Proje çalışmasını yürüten ESKADE Başkanı Şaziment Ertekin Demirkıran; “Bizim tüm çalışmalarımız  Köy kadınlarına istihdam, köy çocuklarına eğitim odaklı çalışmalar yapmaktır. Bu proje sayesinde de Ardıçlı Köyü ve ötesinde İnköyü,  Olukkoyağı köylerinde de yaygınlaştırma umuduyla Lavanta ekimini, sonrasında sağlanacak katma değer ile Lavantadan yağ üretimi, Lavanta balı, gibi üretimlere yönelmek, hatta bu bölgeye Lavantanın görsellik turizmini de getirmeyi hedefliyoruz. Bu projemize destek veren Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediye Başkanlığına teşekkür ederim” dedi.
Köy kadınlarından Zekiye Ateş, Ümmüsü Gülal, Meryem Güler, Salime Çimen, Ayşe Bodur, Hatice Karkuyu, Büşra Bodur, Berna Öztürk, Hacer Bodur heyecanla fidanlarını alırken, fidanların dağıtım töreninde Belediye Başkanı Şevket Can’ın eşi Öznur Kara Can, Tarsus Belediyesi Başkan yardımcısı Serap Kurtçu, Başkan Yarımcısı Ali Şimşek, Başkan Yardımcısı Hüseyin Boru  hazır bulundu.
 Dağıtım sonrası söz alan Belediye Başkanı Şevket Can’ın eşi Öznur Kara Can ise, “Bölgemize ve ev ekonomisine  sağlanacak ekonomik katkı ülkemizin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Lavanta yetiştiriciliği  gerçekten iyi bir seçim, sadece yağ üretimini değil, yörede bal yetiştiriciliği yapan üreticilere de büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalara yön veren  ESKADE Derneğine teşekkür ediyor ve Köy kadınlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bu tür projelerin takipçisi ve destekçisi olacağız” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından kadınlara Lavanta fidanları dağıtıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA