FİKİR OTOBÜSÜ LİSELİLER İÇİN YOLA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİKİR OTOBÜSÜ LİSELİLER İÇİN YOLA ÇIKTI


 

Mersin’de ’Fikir Otobüsü ve Fikir Otobüsü Lise Projesi’ tanıtıldı. 1500’den fazla girişimci adayının 55 proje ile başvurduğu organizasyon ile “Yeni nesil, nasıl girişimci olur?”sorusuna da yanıt arandı.

GİZEM EKİCİ

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından koordine edilen ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Çukurova Kalkınma Ajansı ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu’nun da katkılarıyla hayata geçirilen Fikir Otobüsü Projesi’nin lansmanı yapıldı ve ‘’Yeni Nesil, Nasıl Girişimci Olur?’’ başlıklı panel düzenlendi.

Genç Girişimci Merkezi’nde gerçekleştirilen lansman ve panele; MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı ve Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu, Mersin Teknoloji Transfer Ofisi Birim Sorumlusu Doç. Dr. Bahadır Sayıncı, Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“GENÇLERE YATIRIM YAPMALI, ONLARI FIRSATLARLA BULUŞTURMALIYIZ”
Gençlere yatırım yapmanın kaçınılmaz olduğundan bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar; “20 milyonu aşkın genç nüfusa sahip ülkemizde, gençlerimize yatırım yapmamız ve onları fırsatlarla buluşturmamız büyük önem taşımaktadır. İçerisinde bulunduğumuz Genç Girişimci Merkezi, gençlerimize verdiğimiz büyük önemi gözler önüne sermektedir. Üniversitemiz, ülkemizde yeni bir model olarak uygulanmaya başlayan, genç girişimci merkezlerinden birisine ev sahipliği yaparak kalkınmanın temelinde bulunan girişimciliğin gençler arasında yaygınlaşmasını ve yüksek katma değere sahip ürün ve hizmetler ortaya çıkmasını hedeflemektedir. Girişim limanı olarak, iş arayan değil iş veren gençler sloganı ile çıktığımız bu yolda öğrencilerimizin ve bölgedeki girişimcilerin katılımının sağlandığı etkinlikleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Girişimci Limanı’nın gençler için önemine değinen Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da; “Girişim Limanı’ndan tüm gençlerimizin dünyaya açılmasını ve bu bilgi alışverişinin dünyadaki insanların mutluluğuna ve hayatlarını güzelleştirilmesine katkı sağlamasını umuyor, projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.’’ dedi.

“BÖLGEMİZ İÇİN PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Gerçekleştirilen etkinliklerin, Çukurova bölgesi ve ülkemiz için çok önemli olduğunu ifade eden ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsoy da; “Bölgemizin sosyoekonomik kalkınmasında en önemli etmen katma değerli ürünlere yapılan yatırımlar, yeni fikirler ve projelerdir. Bir bölgede girişimciliği geliştirebilmek için tüm paydaşların koordineli bir şekilde çalışması ifade eden girişimcilik ekosistemi, çalışmalarımıza yön veren bir ifadeyi temsil etmektedir. Bu ekosistemin geliştirilmesi için Genç Girişimci Merkezi kuruldu ve fikir otobüsü gibi girişimcilik ruhunu destekleyen projelerimizle bölgemiz için projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN GİRİŞİMCİLİĞİN ÜRETİME GEÇİRİLMESİ”
Mersin Teknoloji Transfer Ofisi Birim Sorumlusu Doç. Dr. Bahadır Sayıncı da; “Girişimciliğin temelinde heyecan vardır. Bu heyecanın sürdürülebilir olması, farkındalığın arttırılması ile mümkündür. Bu amaçla, organize edilen faaliyetler gençlerimize faydalı bir ortam sağlamaktadır. Girişimcilik, yeni fikirleri tetikleyen bir süreçtir. Ancak, asıl olan bunun üretime geçirilmesi sürecidir. Bu misyon ile Girişimcilik Merkezlerinde Ar-Ge fikirleri projeye dönüşmekte ve şirketleşmenin önü açılabilmektedir. Bu tarz etkinliklerdeki katılımcı sayısının hızla arttığı görülmektedir. Bu senaryo, Ar-Ge ve inovasyon fikirlerinin yaşama aktarılabilme enerjisinin bir göstergesidir. Bu etkinliklerin faydalı olmasını umuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

“1500’DEN FAZLA GİRİŞİMCİ ADAYINDA FARKINDALIK YARATTIK, TOPLAMDA 55 PROJE OLARAK BAŞVURU ALDIK”
Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ise; “1500’den fazla girişimci adayında farkındalık yarattık, toplamda 55 proje olarak başvuru aldık. 3 projemiz şirketleşti. Bölgedeki girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada, kapsamı genişletmek için Üniversite bünyesine kurulan girişimci limanı bizlere yardımcı oldu. Özellikle lise çağındaki genç arkadaşlarımıza ulaşmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Bu projede iki hedefimiz var; birincisi girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmak diğeri ise, lise çağındaki gençlerimizin yenilikçi düşünme becerilerini arttırmalarına yardımcı olmak.’’ dedi.

Konuşmaların ardından TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Başkan Yardımcısı ve HABİTAT kurucusu Sezai Hazır ve TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi ve girişimci Sedat Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Yeni Nesil, Nasıl Girişimci Olur?’’ başlıklı panel düzenlendi. Konuşmacılar, panele katılan gençlere girişimcilik hakkında bilgiler verip, tecrübelerini anlatarak gençlerin girişimcilik alanındaki farkındalıklarının artmasına yardımcı oldular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA