EVKA PROJESİ İLE KADINLAR DAHA GÜÇLÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVKA PROJESİ İLE KADINLAR DAHA GÜÇLÜ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliği ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sertifika töreni ile son buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliği ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sertifika töreni ile son buldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 84'üncü yılı gibi anlamlı bir günde gerçekleşen sertifika töreninde 5 hafta boyunca ev kazalarından ilk yardıma, kadın haklarından aile içi iletişime kadar pek çok konuda eğitim alan kadınlar sertifikalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

“KADININ ETKİN OLMADIĞI BİR DÜNYADA MERHAMETİN, SEVGİNİN TAM OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu kadınların sosyal hayata katılması açısından önemli olan projenin sertifika töreninin Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı kazanmasının 84. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla ayrıca anlamlı olduğunu belirtti.  Türk kadınının tarihsel dönem içerisindeki gelişiminde, toplumsal hayata eklemlenmesinde Cumhuriyetin getirdiği fırsatların öneminin büyük olduğunu ifade eden Çokakoğlu, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının toplumun içerisinde yeterince var olmamasının Türk milletinin gücünü ve toplumsal hayatını negatif olarak etkilediğini belirten bir tespitte bulunmuş.  Eğitimden sağlığa, ekonomik kalkınmadan tarıma kadar her alanda toplumsal gücümüzü, toplumsal varlığımızı milletimize, ülkemize sunamıyorduk. Çünkü kadın toplumsal hayatımıza girmemişti ve yarımızdan fazlası eksikti. Cumhuriyetin getirdiği devrimlerin neticesinde Türk kadını artık toplumsal hayatta çok daha etkin bir şekilde rol almakta ve yön vermektedir. Kadının etkin olmadığı bir dünyada yürütmüş olduğunuz politikaların, işlerin, merhametin, sevginin tam olması mümkün değil. Dolayısıyla kadınların toplumsal hayata katkısı yadsınamaz, yadsınmamalı ve bu kazanımlar kaybedilmemeli” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak toplumda yaşayan dezavantajlı grupların ve kadınların desteklenmesi ve toplumsal hayata katılması için her türlü projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Çokakoğlu, “Biliyorsunuz Mersin Türkiye’de önemli konservatuarların kurulduğu önemli şehirlerden bir tanesi. Dolayısıyla farklı olması gerekiyor. Biz bunun farkındayız ve modern bir dünyanın parçası olmak istediğimiz için kadına yönelik önemli faaliyetleri destekliyoruz. Kadına şiddetin karşısında duruyoruz. Büyükşehir Belediyesi kadının öneminin farkında. Bu projenin faydalı olduğunu umuyorum.  Sertifikalarınız hepinize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÜREĞE DOKUNAN PROJELER YAPIYOR”
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Evka projesini daha kapsamlı hale getirdiklerini ifade eden Mersin Rotary Kulübü Başkanı Güran Dinçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize vermiş olduğu destekle bu proje daha çok büyümüştür. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu projeleri ben şahsım adına büyük bir hayranlıkla izliyorum. Çok yüreğe dokunan projeler yapıyorlar. Bu anlamda biz Burhanettin Kocamaz Başkanımızın yanına da gidip özellikle teşekkürlerimizi ifade ettik. Buradan yeniden teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törenle kadınlar sertifikalarına kavuştu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi’ne (EVKA) çeşitli mahallelerden yaklaşık 120 kadın katıldı. 5 hafta boyunca devam eden bilinçlendirme eğitimleri sonunda ev hanımları sertifikalarına kavuştu.
7 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen EVKA Projesi kapsamında 120 kadına alanında uzman kişiler tarafından belirli konularda eğitim verildi. Bilinçlenmek ve sosyal yaşama daha fazla katılmak için eğitimlere katılan kadınlar eğitim sonrası kendilerinde gördükleri değişikliklerden son derece memnun olduklarını iletti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA